Van’da 18. gün: Bu uygulamalar sonunuzu getirecek

Van’da belediye gasbına karşı protesto eylemlerinin 18’inci gününde bir konuşma yapan Van Milletvekili Muazzez Orhan, iktidarı uyararak, “Bu uygulamalar sizlerin sonunu getirecektir” dedi.

Van’daki 18’inci Demokrasi Nöbeti eylemi Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe binası önünde gerçekleşti.

Eyleme HDP'li vekiller Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Ayşe Acar Başaran, belediye meclis üyeleri, Barış Anneleri Meclisi ve halk katıldı.

Nöbet eyleminde "Eşbaşkanlık kadın özgürlük sistemimizdir gasp ettirmeyiz" pankartı açılırken, "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir", "Kayyum kaç kadınlar geliyor" dövizleri taşındı. ,

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, siyasi darbenin 18'inci gününde yine bir araya geldiklerini söyledi.

Orhan, “Bugün de yok sayılan iradesini, gasp edilen iradesini sahiplenmek için sesini ve taleplerini yükseltmek için alanlardayız. Sadece Kürt halkı değil Türkiye'de demokrasiyi savunan, birliktelikten, kardeşleştikten ve barıştan yana olan tüm kesimler kayyumlara karşı sesini yükseltiyor. İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da, Mersin'de Türkiye'nin birçok yerinde kayyum gaspını reddediyor. Kürt halkıyla dayanışma içerisinde eylemsellikler yapıyor" şeklinde konuştu.

"İrademizi sahiplenmekten, kadın kazanımlarımızın esası olan eşbaşkanlık sisteminden asla geri adım atmayacağız” diyen Orhan, şöyle noktaladı: “Toplumu ötekileştiren politikalar sadece bu ülkeyi karanlığa, çıkmaza, ekonomik bir kaosa sürükler. Bugün ekonominin büyük bir bölümü savaş politikalarına harcanmaktadır. Diktatörlük rejimlerinin tarih boyunca sonlarının nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP-MHP faşist bloğunu bir kez daha uyarıyoruz. Bu uygulamalar sizlerin sonunu getirecektir. Bu ülkede onurlu bir barışı tesis edinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Taleplerimizi her yerde dile getirmeye devam edeceğiz."

18’inci nöbet eylemi ezgiler, zılgıtlar, atılan sloganlar ve oturma eylemiyle son buldu.