Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Van'da 3 gence delilsiz 100 yıl ceza !

Van'da mahkeme heyeti, hiç bir somu delile dayanmadan, sadece imzasız tanık beyanlarını esas alarak üç kişi hakkında 100 yıl hapis cezası verdi.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 'örgüt üyeliğinden' yargılanan İrfan Sabay, Mervan Oran Abdullah Özkan isimli Kürt gençleri hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, Sabay, Oran ve Özkan hakkında toplamda 100 yıl hapis cezası verdi.

Mahkemenin verdiği cezaya ilişkin değerlendirmede bulunan dosya avukatlarından Naim Çalı, "Mahkeme heyeti her şekliyle somut bilgi beyandan uzak adeta bir polis fezlekesi şeklinde hazırlanan savcılık iddianamesi üzerinden bir cezai yaptırıma gitmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Çalış şunları ekledi: “Dosyada iddialar var bazı imzasız tanık beyanları var. Bazı sanıkların resmi bir dernekte parmak izinin bulunması suç olarak görülebilecek bir abesle iştigal olunan bir iddianameyle ceza verilmekte. Dosyada bulunan bazı tanıklar kendilerine baskı altında bazı evrakların imzalatıldığını ve sonradan öğrendiklerinde bu ifadeleri kendilerine ait olmadığını belirtmelerine rağmen bu konuda savcılık sanıkların aleyhine olabilecek delilleri toplama yoluna gitmiştir."

Mahkeme kararına ilişkin itiraz edeceklerini belirten Çalı, dosyanın istinaf mahkemesinde bozulmasını beklediklerini ifade etti.