Van’da KCK adı altında düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 13 kişiden 7’si daha savcılıða sevk edildi.
7 Haziran'da Van ve ilçelerinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan 13 kişiden, aralarında Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Başkale eski Ýlçe Başkanı ve DTK üyesi Derviş Polat ile BDP Çaldıran Ýlçe Başkanı Metin Adugit’in de bulunduðu 7 kişi emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Ýşlemlerin ardından saðlık kontrolünden geçirilen 7 kişi, yoðun önlemler altında adliyeye çıkarıldı. 7 kişinin savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan diðer 6 kişiden Başkale Belediye Başkanı Hecer, BDP Van Ýl Başkanı Mihriban Şah ile Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Cüneyt Caniş ve Ýçişleri Bakanlıðı tarafından görevden alınan Başkale Belediye Başkanı Ýhsan Güler tutuklanmıştı.