Van'da yanlış ilaç verilen hasta tutsak zehirlendi

Van'da 66 yaşındaki hasta tutsak İbrahim Alkan, yanlış ilaç verildiği için zehirlendi.

İbrahim Alkan, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuluyor. 66 yaşında. Diyabet ve kolesterol hastalıkları var. iki yıldır cezaevinde olan Alkan, verilen yanlış ilaçlar nedeniyle revire kaldırıldı.

Alkan’ın gelini Pınar Alkan, kayınpederinin yanlış ilaçlar verilmesi sonucunda ölümden döndüğü tepkisinde bulundu.

Pınar Alkan, “Kayınpederim ilaçları içince zehirleniyor ve revire kaldırılıyor. Kendisi ile birlikte ilaçları da götürüyor ve doktorlara, ‘Sizin bana verdiğiniz yanlış ilaçlar nedeniyle zehirlendim’ diyor. Askerler elinden ilaçları alıp yok ediyorlar" dedi.

Cezaevi yönetimine durumun bildirilmesine rağmen bir sonuç alınamadığı gibi, hasta tutsağın hastaneye de kaldırılmadığı bildirildi.

Ayrıca maske ve eldiven talebi için tutsakların yaptıkları eylem gerekçe gösterilerek, Alkan'ın ailesi ayda bir olan açık görüş hakkı da yasaklandı.

Alkan, "Hasta tutukluları ölüme terk eden anlayış, cezaevinden maske ve eldiven talep eden tutukluları da cezalandırılıyorlar. Günde bir bardak çamaşır suyu verilmekle yetiniyorlar. Bu insanlık dışı tutumdan derhal vazgeçilmeli. Bütün hasta tutukların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.