Van’ın ilçelerinde 8 Mart ve seçim etkinlikleri

Van’ın Özalp ve Saray ilçeleri başta olmak üzere bir çok ilçede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin etkinlikler yapıldı. 

ÖZALP

Özalp’ta HDP ilçe binasında düzenlenen programa DBP Van il Eşbaşkanı Aynur Tarhan, DTK Başkanlık Divan üyesi Mukaddes Karakoç, Özalp Belediyesi Eşbaşkan adayı Dilan Örenci ve çok sayıda kadın katıldı.

Programda kadınlar, sık sık “bijî berxwedana Leylayê” sloganını attı. Zılgıtlarla Leyla Güven’e destek olan kadınlara hitap eden DBP Van İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, “Bugün kadınlar burada bu coşkuyla 31 Mart’ın zafer mesajını vermiştir. Özalp halkı kararını vermiştir. Bu yıl 8 Mart’a Sayın Leyla Güven’in ve cezaevlerinde tutsakların sürdürdüğü açlık grevi ile giriyoruz. Onların talepleri bizim taleplerimizdir” dedi.

Tarhan’ın ardından söz alan DTK Divan Üyesi Mukaddes Karakoç ise şunları söyledi : “Leyla Güven’in direnişini selamlıyorum. Halkımız bir kez daha iradesine sahip çıkacaktır.”

Son olarak söz alan Özalp Belediye Eşbaşkan Adayı Dilan Örenci, Leyla Güven ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Örenci, “Faşizmle yönetim olmaz. Kayyumlar tüm kadın kurumlarımızı kapatarak baskı altına almayı hedeflediler. Oysa ki, onlarında ömrü 31 Mart’a kadar. Özalp’ı zaten kazanacağız. Bizim için önemli olan bu sefer % 86’nın üzerine çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir video izledi.

SARAY

Saray’da gerçekleşen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine DBP Van İl Eş Başkanı Aynur Tarhan, DTK Başkanlık Divanı Üyesi Mukkades Karakoç, Eş Başkan Adayları Caziye Duman, Şahabettin Bilmez ve kadınlar katıldı.

Saray Belediye Eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez de Karahisar köyünde halkla bir araya geldi. Burada konuşan Eş Başkan adayı Caziye Duman, “ AKP aleyhimize propaganda yapıyor. Ne diyorlar; ‘Buradan şuradan encümen göstermediler.’ Oysa Kürt siyasi mücadelesi başlarken ne milletvekilimiz, ne belediye başkanımız ne de encümenimiz vardı. Kürtler bugün varlık yokluk mücadelesi veriyor. Aday gösterdiğimiz her encümen adayımız bütün halkımızın adayıdır. Halkımız bu kirli ve kara propagandaya yanıtını sandıkta verecektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Duman ve Bilmez halk ile birlikte halay çekti.

ÇALDIRAN

Çaldıran’da Eş Başkan Adayı Leyla Atsak, çat kapı ev ziyaretleri ile seçim çalışmalarını yürüttü. Atsak ve beraberindekiler kadınlar Van’da 8 Mart’ta düzenlenecek olan kadın mitingine davet etti.

İPEKYOLU

İpekyolu Eşbaşkan adayları Şehzede Kurt ve Azim Yacan ilçede faaliyet yürüten S Plaka Minibüs Kooperatifini ziyaret etti. Burada şoför esnafının sorunlarını dinleyen Yacan ve Kurt, 31 Mart’tan sonra belirtilen sorunların çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Eşbaşkan Adayı Şehzade Kurt, daha sonra ev ziyaretlerinde kadınlarla bir araya gelerek onları 8 Mart mitingine davet etti.