Van Kurdi-Der'de Kürtçe eğitim için kayıtlar Pazartesi başlıyor

Van Kurdi-Der'de Kürtçe eğitim için kayıtlar Pazartesi başlıyor

Yeni yönetimini belirleyen ve eşbaşkanlık sistemine geçen Van Kurdi-Der Kürtçe eğitim yılı için kayıtların Pazartesi gününden itibaren başlayacağını açıkladı. Van Kurdi-Der, halkı Kürtçe eğitime katılım göstermeye çağırdı.

İki hafta önce düzenlenen kongre ile yeni yönetimini belirleyen ve eşbaşkanlık sistemine geçen Van Kurdi-Der yönetimi dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Van Kurdi-Der Eşbaşkanları Jînda Rugeç Kaçak, Ökkeş Kava, Kurdi Der eski başkanı ve yeniden yönetime seçilen İsmail Aşkan ile yöneticiler katıldı.

Basın toplantısında konuşan Van Kurdi-Der Eşbaşkanı Jînda Rugeş Kaçak, Kürtçe eğitim için hazırlıkları tamamladıklarını ve 20 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan Kürtçe eğitim kayıtlarının 5 Kasım'a kadar süreceğini açıkladı.

Türkiye Başbakanı R. Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde yer alan 'Özel okullarda Kürtçe eğitim' maddesinin anadilde eğitim talebini karşılamadığını ifade eden Kaçak, "Özel okullarda anadilde eğitim yabancı diller için verilir. Burası Kürdistan ve milyonlarca Kürt yaşıyor. Bizler anadilde eğitimin, anaokuldan üniversiteye kadar verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden halkımıza derneğimizin düzenleyeceği Kürtçe eğitimlere katılmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Kaçak, Van Kurdi-Der'in yeni yönetiminin ise Jînda Rugeş Kaçak, Ökkeş Kava, Baran Demîr, Fethullah Uçmaz, Süleyman Özdaşli, Îsmaîl Aşkan, Tehsîn Tîmur ve Erdal Sayyigît'ten oluştuğunu açıkladı.