Van ve Ýstanbul’da AKP terörü: 40 gözaltı

Van ve Ýstanbul’da AKP terörü: 40 gözaltı

Van ilçelerinde sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda belediye meclis üyeleri ile BDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduðu en az 20 kişi gözaltına alındı. Ýstanbul'da ise "KCK" adı altında Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinin de aralarında bulunduðu birçok yerde evlere yapılan baskınlarda en az 20 kişi gözaltına alındı.

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılıðı'nın talimatıyla sabah saatlerinde Muradiye, Çaldıran ve Erciş'te eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Evlerin didik didik arandıðı baskınlarda Muradiye Ýlçesi'nde Belediye Meclis üyeleri Bahattin Sayan ve Songül Akbulut gözaltına alındı. Çaldıran'da ise geçtiðimiz yıl oðlu askerler tarafından infaz edilen Ýbrahim Atabay'ın babası MEYA-DER Ýlçe Temsilcisi Gafur Atabay gözaltına alındı. Aynı saatlerde Erciş Ýlçesi'nde düzenlenen ev baskınlarında ise Çelebibaðı Belde Başkanı Nuri Tunç, BDP eski Ýlçe yöneticisi Şevket Ulugana, KURDÎ-DER Yöneticisi Necmettin Açık, MEYA-DER Erciş Temsilcisi Zeki Ýşcan, BDP Çelebibaðı eski Belde Başkanı Mehmet Gürbüz, BDP Erciş Ýlçe Başkanı Mehmet Sıddık Geçer, DTK üyesi Abdurrahman Çaðan, KURDÎ-DER Ýlçe Yöneticisi Ömer Sayıner, DTK üyesi Cevdet Avcı, KURDÎ-DER Şube Başkanı Cevdet Zilanlı, TUYAD-DER Erciş Temsilcisi Fevzi Can, Belediye Meclis üyesi Mahmut Çelebi, BDP eski Ýlçe Yöneticisi Abdulah Akın, esnaf Nevzat Zilanlı ile Sadık Ýş ve Bahattin Gezer ve ismi öðrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 20 kişi Van Emniyet Müdürlüðü'ne götürüldü.

Ýstanbul’da ise "KCK" adı altında Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü başta olmak üzere çok sayıda ilçede operasyon düzenlendi. BDP ve Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda aralarında çocukların da bulunduðu en az 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi üzerindeki Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü'ne götürülürken, gözaltına gerekçelerine ailelerine herhangi bir açıklama yapılmadıðı öðrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında BDP Esenyurt Ýlçe yöneticisi Engin Çelik, BDP üyeleri Burhan Kisak, Ş.D. adlı çocuk, Mesut Karçik ve Harbi Adıyaman'ın da bulunduðu öðrenildi.

ANF NEWS AGENCY