Viyana’da Kobanê konulu panel
Viyana’da Kobanê konulu panel
Viyana’da Kobanê konulu panel
Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kobanê direnişi konulu bir panel düzenlendi. Ayrıca Viyana’daki Kürtler yarından itibaren Birleşmiş Milletler Viyana Temsilciliği önünde süresiz açlık grevine başlayacak.
DAİŞ çetelerinin Rojava’nın Kobanê kantonuna yönelik saldırılarını protesto eylemleri devam ediyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’da Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde Kürdistanlılar yarın sabah saatlerinden itibaren süresiz açlık grevi başlatacak. Viyana’da ayrıca Kobanê direnişi konulu bir panel düzenlendi.
Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen panele çok sayıda Kürdistanlı ve sivil toplum kuruluşu, Türkiyeli dernek temsilcileri ve üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan panelin açılışını DKTM Eşbaşkanı Rojda Erzincan yaptı. Panelde konuşan gazeteci ve aktivist Berfin Hezil Rojava devriminin başlangıcından günümüze ve özellikle Kobanê direnişini değerlendirdi. Savaşın Kürtlerin tercihi olmadığını, Kürtlerin bölgede, Rojava’da demokratik yönetimi inşa etmek istediğini, bütün renklerin ve kültürlerin bir arada, demokrasi içinde, dostça yaşamasını sağlamayı hedeflediğini belirtti.
Rojava ve Kobanê direnişine karşı ABD, Avrupa devletleri ve Türkiye’nin rolünü de değerlendiren Hezil, “Türkiye Kobanê’ye DAİŞ saldırında sadece materyal, tıbbi yardımda bulunmuyor. Ayrıca gönderdiği panzer ve askeri mühimmat ile savaşa dahil oldu” dedi.
Gazeteci ve Aktivist Berfin Hezil’in değerlendirmesinden sonra katılımcılar şu andaki durum, Kobanê direnişi, genel siyasi duruma ilişkin sorular sordu.
YARIN BM TEMSİLCİLİĞİ ÖNÜNDE AÇLIK GREVİ BAŞLIYOR
Öte yandan Viyana’da BM Temsilciliği önünde Kobanê direnişini sahiplenmek amacıyla bir açlık grevi yarın sabah saat 10:00’da başlayacak. DTKM ve Avesta Kürt Kadın Derneği öncülüğünde gerçekleştirilecek süresiz açlık grevi ile BM’yi Kobanê direnişi ve Kobanê’ye yönelik saldırılar konusunda tekrar rolünü hatırlatmayı amaçlıyor. DAİŞ’in katliam yapma tehlikesini tekrar hatırlatmayı hedefleyen Kürdistanlılar acil önlem alma çağrısında da bulunacak.