Yağız’ın sağlık durumu her geçen gün ağırlaşıyor

56 gündür Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın özgürlük, sağlık ve güvenliği için açlık grevi eyleminde olan Nasır Yağız’ın sağlık durumu her geçen gün ağırlaşıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto amacıyla başlatılan açlık grevleri devam ediyor. Diyarbakır Zindanı’nda DTK Eşöaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi 70’inci gününe yaklaşırken, Avrupa ile Türkiye cezaevlerindeki açlık grevleri de sürüyor.

Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde HDP Güney Kürdistan temsilciliğinde 56 gündür açlık grevi eyleminde olan Nasır Yağız’ın eylemi ise devam ediyor.

Yağız’ın sağlık durumu da her geçen gün ağırlaşıyor. Sıvı alamayacak hale gelen Yağız’ın sağlık sorunları da ağırlaşıyor.

Ziyaretçilerin de kısıtlandığı edinilen bilgiler arasında. Yağız’ı dün Maxmur Halk Meclisi ziyaret etti.

‘TECRİT KIRILANA KADAR EYLEMİM SÜRECEK’

Dün süreli-dönüşümlü grevi 28’inci grubun devralma esnasında bir açıklama yapan Yağız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit kaldırılıncaya dek eylemine devam edeceğini belirtmişti.

“Tecridin sonlandırılması için çaba gösterilsin. 3 yıldan fazla bir zamandır Öcalan üzerinde ağır bir tecrit yürütülüyor” demişti.

Bedeninin her geçen gün biraz daha zayıfladığını da dile getirmiş olan Yağız, “Ama eylemime devam edeceğim. Öcalan’ın sağlığı konusunda herkesin harekete geçmesi lazım. Cezaevlerinde kalan HDP parlamenterlerinin de serbest bırakılması gerekiyor” şeklinde konuşmuştu.