Yaşam nöbetine polis saldırısı
Yaşam nöbetine polis saldırısı
Yaşam nöbetine polis saldırısı
HDK-HDP Kadıköy Gençlik Meclisi'nin Kobanê'ye yönelik DAİŞ saldırılarına dikkat ekmek ve Kobanê halkına destek vermek amacıyla Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda açtığı yaşam nöbetine polis saldırdı, standı dağıttı.
HDK-HDP Kadıköy Gençlik Meclisi, Kobanê'ye yönelik DAİŞ saldırılarına dikkat ekmek ve Kobanê halkına destek vermek amacıyla bayram boyunca Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda yaşam nöbetine başladı. Yaşam nöbeti için Kalkedon Medanı'nda çadır kuruldu.
Eylemin başlamasından bir süre sonra ellerinde bıçak bulunan iki faşist, gençlere saldırı girişiminde bulundu. Ancak hem gençlerin hem de çevredeki esnafın müdahalesi ile faşistler uzaklaştırıldı. Bu kez çevik kuvvet gençleri abluka altına aldı. Ardından gençlere saldırdı. Kobane için toplanan yardımlara el koymak istedi, standı dağıttı.
Gençler yarın saat 14.00'de aynı yerde çadırı yeniden kuracaklarını duyurdu