YPG: Kobanê ve Haseke’de 14 çete öldürüldü

YPG: Kobanê ve Haseke’de 14 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Kobanê ve Haseke’de yaşanan çatışmalarda 14 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 119. gününde de devam ettiğini belirtti.

Dün gece YPG/YPJ savaşçıları ile çeteler arasında kısa süreli çatışmalar yaşandığını ifade eden YPG, “Su Deposu yakınlarında yaşanan çatışmalarda 2, Mekteba Reş bölgesinde yaşanan çatışmalarda da 6 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün gece çetelere yönelik etkili hava saldırıları düzenlediğini bildiren YPG, bu saldırıda çok sayıda çete üyesi öldürüldüğünü ama net sayının tespit edilemediğini kaydetti.

HASEKE’DE 6 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

YPG Basın Merkezi, Haseke’de gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalara ilişkin de şu bilgileri verdi:

YPG/YPJ savaşçılarımız dün gece Haseke'ye bağlı Tiwêna köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Hedeflenen çete mevzilerinin etkili bir şekilde vurulduğu eylemde tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür.

Dün Haseke kent merkezinde çete grupları patlayıcı yüklü bir araçla intihar saldırısı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda araç içindeki 2 çete ile birlikte savaşçılarımızın mevzilerine yetişemeden patlatılarak imha edilmiştir. Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.