YPG’li Mislim yaşamını yitirdi

YPG’li Mislim yaşamını yitirdi

Sabah yaralı olarak Mürşitpınar sınır kapısından Urfa’ya getirilen YPG’li Mislim Hesen (Ehmed Mistefa) yaşamını yitirdi.

YPG/YPJ güçlerinin temizlik operasyonu kapsamında DAİŞ çetelerine dün gece Miştenur tepesi eteklerine düzenlediği eylemde yaralanan YPG’li Mislim Hesen, sabah saatlerinde Mürşitpınar (Kobanê Serxet) sınır kapısından Suruç Devlet Hastanesi’ne getirildi. Durumu ağır olan Mislim, burada yapılan ilk müdahaleden sonra Urfa’da ki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Mislim tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Urfa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Mislim’ın cenazesi, otopsi işleminden sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürülecek.

Mislim’in ailesinin çocuklarının cenazesini yarın hastaneden alacağı ve Kobanê’de mi yoksa Suruç’ta mı toprağa verilmesine karar vereceği öğrenildi.