YPS kayyumun iş makinasını yaktı

Şehit Yıldız Hekarî YPS Misilleme Timi, Amed’in Farqîn ilçesinde gasp edilen belediyeye ait bir iş makinasını ateşe verdiklerini bildirdi.

Yazılı açıklamada, “Şehit Yıldız Hekarî misilleme timimiz 15 Kasım saat 22.30 civarında Amed’in Farqîn ilçesinde kayyum ile atanan belediyeye ait iş makinasını yaktı” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye hükümeti, AKP-MHP faşist rejimi yandaşı, iş birlikçisi olmayan her kurumu ya da bireyi temel haklarından men etme, toplumdan sürme politikaları yürütmektedir. Türlü türlü senaryolar üreterek halkın öz iradesi ile seçime gelmiş belediyelere kayyum atayarak, halkın iradesini yok saymakta, halkın iradesini gasp etmektedir. Kayyum atandı adı ile gasp edilen yerler iktidarın yolsuzluklarının mekânı ve hırsızlıklarının gelir kaynağıdır.

Erdoğan kurduğu çete örgütüyle, demokrasiden uzak, şiddetin, ölümün, hırsızlığın kol gezdiği, ahlakın olmadığı bir toplumu yaratma politikaları ile hareket etmektedir. Atadıkları kişiler kendi çeteleridir ve toplumu dilinden, kültüründen, özünden koparacak faaliyetler yürütsün diye görevlendirilmiştir. Çete başı Erdoğan belediyelere değil özelde Kürt halkı olmak üzere Türkiye topraklarında yaşayan her bir bireye kayyum atama faaliyeti yürütmektedir. Halkımız kendisini yok sayan bu hükümete karşı başkaldırmalı, isyan etmelidir. Bu faşizan rejim toplumda kargaşa yaratarak, zor kullanarak varlığını sürdürüyorsa, biz de zor kullanarak ona cevap vermeliyiz. YPS-YPS JIN misilleme timleri olarak Erdoğan ve çete örgütü hedefimizdir ve bu faşizan rejimin politikalarına karşı eylemlerimiz devam edecektir.”