YPS timleri iki işyeri ve çok sayıda aracı yaktı

YPS Şehit Erîş Mordem Misileme Timleri, Amed, Denizli ve Muğla'da iki işyeri ve bir çok aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

YPS Şehit Erîş Mordem Misileme Timleri "Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere yönelik intikam hamlesi" kapsamında Amed, Muğla ve Denizli’de eylemler gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamada eylemler şöyle yer aldı:

"Misilleme Timleri 6 Eylül günü Amed Bağlar ilçesi AKP kayyımı servis aracına yönelik yakma eylemi gerçekleştirdi. AKP’li faşist, işgalci ve işbirlikçilerinin servis aracı eylem sonucunda tamamen kullanılamaz hale geldi.

6 Eylül günü Denizli Merkezefendi'de Turistlerin uğrak yeri olan iş hanı yakıldı. Eylem sonunda bir işyeri tamamen imha olurken diğer iş yerleri de zarar gördü.

6 Eylül günü Denizli Pamukkale ilçesi Gökpınar Mahallesi'nde park halindeki lüks cip yakıldı. Eylem sonunda ajanlara ait lüks cip tamamen imha oldu.

4 Eylül günü Muğla'nın Menteşe ilçesi sanayi içinde bulunan bir iş yeri, içindeki arabalarla birlikte yakıldı. Eylem sonunda iş yeri ve arabalar kullanılamaz hale geldi."

Bu eylemlerin Sakarya'daki ırkçı saldırıya karşı misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirten YPS timleri şu ifadeleri kullandı: "Faşizm de sınır tanımayan Türk devletinin Kürt varlığına dönük ırkçı saldırıları gün geçtikçe artmaktadır. Kürt özgürlük mücadelesi karşısında çaresiz kalan bu faşist zihniyet onursuzca saldırmaktadır. Açıktan yapılan Kürt düşmanlığına karşı öz savunma temelinde yaşamın her alanında örgütlenmek ekmek ve sudan daha önemlidir. Bizler Halk Savunma Birlikleri olarak değerlerimizi, kimliğimizi ve varlığımızı savunmak için devlet faşizmine onun ekonomik dayanaklarına kayyımına ve kurum kuruluşlarına karşı her an her yerde eylem halinde olacağız. Herkes bulunduğu yerden zengin öz savunma yöntem ve taktikleriyle intikam hamlesine katılmalıdır. Tüm halkımızı ve yiğit gençleri öz savunma temelinde harekete geçmeye çağırıyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz bu eylemler Sakarya da ırkçı saldırıya karşı misilleme olarak yapılmıştır."