YPS/YPS-JIN: Öz direniş ve öz savunmayı her alana yayalım!

YPS/YPS-JIN: YPS/YPS-JIN’ın kuruluşunun 5. yıldönümünü kutluyoruz. 6. Mücadele yılı tüm YPS/YPS-JIN savaşçılarına, milislerine Öz Yönetim Direnişleri ruhu ile öz direniş ve öz savunmayı her alana yayarak her an intikam alma görevini vermektedir.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, yaptığı yazılı açıklama ile YPS/YPS-JIN’in 5. Kuruluş yıl dönümünü kutladı.  

Koordinasyon açıklamasında şunlar belirtildi:                

“Birinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası sistem tarafından şekillendirilen dünya sistemi içerisinde oluşturulan Ortadoğu haritasında Kürtler ve Kürdistan yok sayılmış, inkar edilmiş ve Kürdistan coğrafyası bölge devletleri tarafından dört parçaya bölünerek sömürgeleştirilmiştir.  Bu sömürgeleştirilmeye, inkara ve soykırıma karşı bir isyan olarak ortaya çıkan Özgürlük Mücadelemiz Önder APO öncülüğünde destansı bir direniş geleneği yaratmıştır.

Uluslararası güçler ve Türk devleti faşizmi, Özgürlük Mücadelemizi tasfiye etmek için Rojava’da ve Başûrê Kurdistan’da DAİŞ barbarlığını üzerimize saldırtmıştır. Şengal’de ve Kobanê’de binlerce kahraman şehidin emekleri, direnişleri sonucunda DAİŞ barbarlığı durdurulmuş ve halkımız katliamdan kurtulmuştur. Bakurê Kurdistan’da ise Türk devleti faşizmi, adına ‘Çöktürme Planı’ dediği projeyi 2015 yılında devreye koydu. Bu plan ile öncelikle Özgürlük Hareketimizi tasfiye etmek ve özgürlük mücadelemizin tabanının güçlü olduğu il ve ilçelerde halkımıza diz çöktürmeyi amaçladı. Bu Çöktürme Planı karşısında yiğit Kurdistan halkı “Özgür toplum örgütlü toplum, örgütlü toplum kendini savunan toplumdur!” şiarında kenetlenerek Kuzey Kürdistan’ın birçok kentinde faşist Türk devletine karşı hendekler kurarak direnişe geçti. Her kentin gençleri, kadınları, halkı kendini savunmak için hendeklerin arkasında direnişe geçti.

Gimgim, Farqîn, Sûr, Rêzan, Bismil, Dêrîk, Kerboran, Nisêbîn, Cizîr, Silopî, Hezex, Gever, Wan, Şirnex kentlerinde 2015-2016 yıllarında tarihi büyük direnişler yaşandı. Bu süreç içerisinde halkımızın değerli evlatlarının katılımı ile kurulan örgütümüz YPS/YPS-JIN bu tarihi direniş sürecinde öncülük yaparak kısa bir sürede büyük bir direniş mirası ortaya çıkarmıştır. Bir halkın tarihinde belki de yüzyılda yaşanacak olan şehir direnişlerini ve kahramanlık destanlarını halkımız birkaç yılda yaşamıştır.

YPS/YPS-JIN BİR İNTİKAM HAREKETİ OLARAK KENDİNİ İSPATLADI

Mehmet Tunçların, Asya Yüksellerin “Kendimizi de kentimizi de bizler yöneteceğiz!” sloganında kilitlenen kararlılığı öncülüğünde Cizîr halkı direnişi zirveleştirdi. Tarihten bu yana direnişin merkezlerinden olan Cizîr sokaklarında Cizîr kahraman çocukları aldıkları direniş bayrağını en yükseklerde dalgalandırdı. Türk devleti faşizminin tanklarına, toplarına ve binlerce askeri karşısında direnişçiler de ellerindeki ferdi silahlarla ve direniş kararlılığı ile boyun eğmeyerek, diz çökmeyerek AKP-MHP iktidarının ‘Çökertme Planını’ boşa çıkardı.

Özgür ve örgütlü toplumun olmazsa olmazı olarak ortaya çıkan YPS/YPS-JIN Hareketi sıcak savaşın ortasında doğarak büyüyen bir örgüt olup ilk gününden itibaren aynı zamanda bir intikam hareketi olarak kendini ispatladı. Şirnex’te şehit düşen Hacı Lokman Birlik’in intikamını, kadın direniş öncüleri Sêvê Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar Silopi’de halk direnişini yükselterek almıştır. Sêvêlerin devrettiği bayrağı alan Senar, Soro ve Canfedalar ise Farqîn’de intikam yeminlerinin sözünü tutarak şehadete ulaştılar. Sûr’da dünyada eşi görülmemiş bir direniş gerçeği yaratan efsane komutanlar Şehit Çiyager ve Şehit Nucan öncülüğünde tarihin en uzun süreli şehir direnişinde de Cizîr bodrumlarının intikamı alındı. Direnişin ilk süreçlerinde Rêzan’da fedaice direnerek şehit düşen Berfin yoldaşın intikamını Türk devletinin asker ve polislerini karakollarından çıkamaz, zırhlı araçlarından inemez hale getiren Şehit Munzur, Mordem ve Şervanlar aldı.

 Daha doğuşundan itibaren kendi intikamını alarak gelen bu öz savunma örgütlülüğü bizlere de intikam görevini vermiştir. YPS/YPS-JIN’ın kuruluşunun 5. yıldönümünü büyük intikam kararlılığı ile kutluyoruz. 6. Mücadele yılı tüm YPS/YPS-JIN savaşçılarına, milislerine Öz Yönetim Direnişleri ruhu ile öz direniş ve öz savunmayı her alana yayarak her an intikam alma görevini vermektedir. Öz yönetim direnişleri sürecinde şehit düşen tüm yoldaşlarımızı anarak bizlere devrettikleri direniş bayrağını bir an olsun bırakmadan intikamlarını alacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”