YPS/YPS-JIN: Kürt halkı öz savunmaya geçmeli

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, Kürt halkının varlığının hedefte olduğuna dikkat çekerek, halkı öz savunmaya geçmeye çağırdı.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sömürgeci TC ve faşist AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik ırkçı saldırıları gün geçtikçe şiddetlenmekte. Yüz yıldır soykırım kıskacında tutulan Kürtleri teslim alamayan, yenilgiye uğratamayan TC, saldırılarını algı ötesi bir noktaya taşımaktadır" denildi.
"Kürt düşmanlığında sınır tanımayan TC ve AKP-MHP iktidar çetesi, hiçbir insan ahlakında yeri olmayan en çirkin yöntemlerle soykırım ve işgal politikalarını devam ettirmektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'SAKARYA'DA KÜRT HALKININ VARLIĞI HEDEF ALINDI'

"TC ve AKP-MHP iktidarı çeteleri, bir yandan Kürt kadınlarına tecavüz ederek sindirmeye, bir yandan da Türkiye metropllerinde çalışmaya giden Kürt işçilerine saldırarak Kürt kırımı gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Kürt halkını zor, baskı ve zulüm siyaseti ile teslim alamayan AKP-MHP iktidar çeteleri, bu ırkçı ve ahlak dışı saldırılarla halkın iradesini kırmaya, işlevsiz ve nefesiz bırakarak boğmaya çalışmaktadır. Mezarlıklara saldıran, Kürt çocuklara, kadınlara el uzatan bu faşist guruh, en son  Mardin Mazıdağı’ndan Sakarya’ya giden 16 fındık işçisine Irkçı saldırı düzenledi.
Kürt halkı bunu bilmeli ki Türkiye metropollerinde yapılan ırkçı saldırıların hedefinde Kürt halkının iradesini teslim alma, sömürme ve yok etme yatmaktadır. Sakarya’da saldırıya uğrayan sadece Kürt işçileri değildir. Bu saldırı Kürt halkının iradesine, varlığına ve değerlerine yapılan bilinçli bir saldırıdır.

'ÖZ SAVUNMA İLE CEVAP VERİLMELİ'

Kürt halkı bu saldırılara karşı kendi öz savunması yaparak cevap verebilmelidir. TC devletinin Kürt halkına reva gördüğü katliamlara ve saldırılara karşı sessiz kalmak katliamlara ve saldırılara ortak olmaktır. Dün  Ankara'da Barış Çakan'ı katlettiler, bugun Sakarya'da Kürt kadınlarına ellerinde çocukları varken vurdular. Öz savunmamızı geliştirmezsek yarın başka yerlerde ahlak dışı yönelimler ile karşılaşacağız. Bunun için çocuk, yaşlı, genç demeden herkesin öz savunma temelinde örgütlenmesine ve öz savunma araç gereçlerini yanlarında bulundurmasına ihtiyaç vardır. Kürt halkı bu ırkçı saldırılara karşı her yerde öz savunma refleksi ile cevap vererek direnişi, her yerde en yükseğe çıkartmalıdır.

'HESABINI SORACAĞIZ'

TC devletine ve soykırımcı AKP-MHP iktidarına karşı Kürdistan öz savunma birlikleri olarak en radikal yöntemlerle sokaklarda, caddelerde, faşizme geçit vermeyeceğiz. Bu faşizan, sömürgeci ve saldırıların hesabını soracağız. Kürtlere karşı yapılan bu ırkçı saldırıların hesabını sorarak, Kürt katliamlarının intikâmını alacağız.
YPS, YPS-JIN olarak, Kürdistan ve Türkiye metropollerindeki tüm intikâm birimleri ve misilleme timlerini TC faşizmine ve ırkçılığına karşı mücadeleyi gürleştirmeye, intikâm hamlesini büyütmeye çağırıyoruz."