Yurttaş Meclisi cevaplanmayan soruları Kadıköy’den sordu

Sedat Peker’in ifşa ettiği kirli düzeni Kadıköy’de protesto eden Yurttaş Meclisi, AKP-MHP iktidarının cevaplamakta kaçındığı soruları sordu.

Kadıköy’de bir araya gelen Yurttaş Meclisi, çete lideri Sedat Peker’in devlet-mafya- siyaset-sermaye-medya ekseninde deşifre ettiği kirli düzeni protesto etti. Bu ifşaatlara karşın AKP-MHP iktidarının takındığı tavra, “Yurttaş soruyor, cevaplar nerede?” diye tepki gösteren Yurttaş Meclisi, cevap verilmekten kaçınılan soruları sordu.

“ Aydınlık bir ülke için yurttaş soruyor” yazılı pankartın açıldığı eylemde, şu sorular soruldu:

“1- Süleyman Soylu'nun açıkladığı, ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim? Bu kişiyle ilgili bir yargılama süreci başlayacak mı?

2- Yalnızca bir çanta maske ve test kitini götürmek için, Venezuela’ya kadar gidilir mi? O malzemelerin faturası var mı?

3- Sedat Peker'in kardeşi, Kutlu Adalı'nın öldürülmesiyle ilgili yargılanıyorsa, adı geçen diğer kişilerin de yargılanması gerekmez mi?

4- Tüm bu iddialarla ilgili olarak bir araştırma, soruşturma ve yargılama sürecinin başlaması gerekmez mi?

5- Sağlıklı bir yargılamanın yapılabilmesi için, suçlanan yetkili kişilerin istifası gerekmez mi?”

Cevaplarını alana ve gereken yapılana kadar soru sormaya devam edeceklerini vurgulayan Yurttaş Meclisi, aydınlık bir ülke için herkesin sorumluluk almaya çağırdı.