Zalimlere karşı mazlumların sesi olacak

Yıllarca insan hakları alanında mücadele yürüten eski MAZLUM-DER başkanı Doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Milletvekili olarak meclise girdi.

Kocaeli'nden Milletvekili seçilen Faruk Gergerlioğlu, insan haklarına ilişkin yaptığı çalışmaları artık Meclis çatısı altında devam ettirecek. 1965 tarihinde Isparta’nın Karaağaç ilçesinde doğan Gergerlioğlu, ilk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. Bursa İmam Hatip lisesini bitirdikten sonra 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Gergerlioğlu, 5 yıl Iğdır ve Bursa'da doktorluk yaptı.

YILLARCA HAK İHLALLERİNE KARŞI ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜ

1995 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavını (TUS) kazanarak uzmanlık eğitimine başladı, 2000 yılında da Süreyyapaşa Göğüs hastanesindeki görevini bitirerek Göğüs hastalıkları ve Tüberküloz uzmanı oldu. Türkiye’nin birçok yerinde çok sayıda hastanede görev yapan Gergerlioğlu, 2003 yılında MAZLUM-DER Kocaeli şube başkanlığı, 2007 yılında ise genel başkanı oldu. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yaşanan hak ihlallerine karşı yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yürüten Gergerlioğlu, 2013 yılında farklı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşan Kocaeli Barış Platformu'nun sözcülüğünü yaptı.

BARIŞ MESAJINDAN DOLAYI 2,5 YIL CEZA ALDI

Sosyal medyada barış mesajı paylaşan Gergerlioğlu, 13 Ekim 2016 yılında açığa alındı, 6 Ocak 2017'de ise 679. KHK ile devlet memurluğu görevinden ihraç edildi. KHK mağdurlarıyla dayanışmak adına oluşturulan Hak ve Adalet Platformu’nun kurucuları arasında yer alan ve sözcülüğünü üstlenen Gergerlioğlu, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Toplumsal sorunlara karşı duyarlı olan Gergerlioğlu, zalime karşı mazlumların sesi olmak için mücadelesini mecliste devam ettirecek.