'Zehra Sağlam ve şehitlere söz verdik; tecridi kıracağız'

Strasbourg’daki açlık grevinde konuşan  fedai eylemci Zehra Sağlam’ın abisi Metin Sağlam, Kürt halkının direnişinin umutla büyüyeceğini vurgularken, direnişçilerden Yüksel Koç, şehitlere ‘tecridi kırma’ sözü verdiklerini söyledi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyelerince sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 99’uncu gününde.

Bugün Avrupa Parlamentosu (AP) önünde başlayan kitlesel açlık greviyle birlikte tecride karşı direnişin en önemli merkezlerinden biri haline gelen Strasbourg’daki eylemcileri, cezaevinde fedai eylem gerçekleştiren Zehra Sağlam’ın abisi Metin Sağlam’la da bir araya geldiler.

ZEHRA SAĞLAM’IN ABİSİ: BU DİRENİŞ UMUTLA BÜYÜYECEK

Bugün AP önünde başlayan açlık grevine katılan eylemciler arasında yer alan Metin Sağlam, tecride karşı direnişte yer alan tüm eylemcileri selamladığı konuşmasında, direnişe kendilerinin de gençlik ruhuyla katılacaklarına söz verdi.

Leyla Güven’in başlattığı direniş ve mücadelenin devam edeceğini dile getiren Metin Sağlam, Türk devlet faşizminin uyguladığı tecrit ve kirli siyasetin direnişle kırılacağını tüm dünyanın bildiğini vurguladı. Kürt halkının umutla bu direnişi büyüteceğini söyleyen Sağlam, direnişin damarlardaki kan gibi Kürt halkını da ayakta tutacağını ifade etti.

Kürt halkının özgürlük mücadelesinde on binlerce şehidi olduğunu hatırlatan Metin Sağlam, “Biz o şehitlerin verdiği direniş sayesinde yaşıyoruz. Hiçbir zaman yılmadık, yılmayacağız” diye konuştu.

Aile içinde ‘Zelal’ olarak adlandırdıkları kızkardeşi Zehra Sağlam’a da değinen Metin Sağlam, ne kadar toprak atılsa da, akan suyun berraklığını koruduğunu dile getirdi. “Biz yine bizlere o politikaları uygulayanları o suda boğacağız” diyen Sağlam, “Şehit na mirin” diyerek bitirdi.

“ZELAL VE DİĞER ŞEHİTLERE SÖZ VERDİK: TECRİDİ KIRACAĞIZ”

Metin Sağlam’ın ziyaretinde konuşan eylemcilerden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, birçok özgürlük kahramanının şehit düştüğü Mart ayında eylemini gerçekleştiren Zehra Sağlam’ı andı. Zehra (Zelal) Sağlam ve tüm direniş şehitlerine söz verdiklerini söyleyen Koç, tecride karşı direnişin çok yakın olduğunu vurguladı.

‘Fedaileşen bir halk gerçekliğinin’ ortaya çıktığını söyleyen Koç, “bedeli ne olursa olsun kesinlikle Önderlik üzerindeki tecridi kıracağız” diye konuştu.