Zırığ ve Taşkın Frankfurt'ta anıldı
Cizre'de katledilen Zırığ ve Taşkın için Frankfurt'ta anma yapıldı.
Cizre'de katledilen Zırığ ve Taşkın için Frankfurt'ta anma yapıldı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde, bu ay içinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde katledilen Ahmet Zırığ ve Cabbar Taşkın için 2 günlük taziye kuruldu.
Devlet güçlerinin soykırımcı saldırılarında katlettiği Zırığ ve Taşkın için Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde Cumartesi kurulan taziyeye yüzlerce kişi katıldı.
'HALK SAVAŞINDA YER ALDILAR'
Taziyenin sona erdiği Pazar günü ise anma düzenlendi. Anmada konuşan, Zırığ'ın yakın akrabası Murat Fani, şunları söyledi: "Ahmet de Cabbar da Cizre'de gelişen halk savaşının içerisinde yerlerini aldılar. Türk devleti bütün gücüyle saldırırken; Cizreyi insansızlaştırmak için bütün güçlerini yığarken ikisi de bırakıp gitmedi. Ahmet'in dört çocuğu vardı. Su almak için dışarı çıktığı sırada özel harekat polisler tarafından vuruldu. Ambulans gelmediği için yaşamını yitirdi. Ahmet'in ağabeyi de 1992 yılında, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirdi."
EYLEM ÇAĞRISI
Anmada yapılan konuşmalarda, yaşamını yitirenlerin mücadelesinin yükseltilmesi istenirken, Avrupa'da yaşayanlara da Kürdistan'daki direniş için kenetlenme çağrısı yapıldı.
Konuşmaların ardından verilen yemekle birlikte anma sona erdi.