Mersin E Tipi Cezaevinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine katılan çocuklardan biri M.K. 16 yaşındaki M.K, son 2 yılda tam 8 kez gözaltına alınıp 5 kez tutuklandı. 7 ayrı suçlamayla toplam 250 yıl hapis istemiyle yargılanan M.K, Pozantı maðdurlarından.
Cezaevlerinde süresiz dönüşümsüz açlık grevleri 44. gününü geride bırakırken, eyleme katılan tutsakların her birinin yaşadıkları, zulme karşı direnişin hikayesi
PKK ve PAJKlı tutsakların yanı sıra KCK adı altında gerçekleştirilen operasyonlarda tutuklanan milletvekilleri, barış grubu üyeleri, belediye başkanı, gazeteciler, siyasetçilerin yanı sıra çocuklar da katılıyor.
Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan H.A., O.B., M.K., H.A., S.S., K.S. ve P.E. isimli çocuk tutsaklar da 17 Ekimden itibaren açlık grevine katıldı.
Çocuklardan M.K, tam 8 kez gözaltına alınıp 5 kez tutuklandı. M.K aynı zamanda tecavüz vahşetiyle gündeme gelen Pozantı maðdurlarından.
Mersinin merkez Akdeniz Şevketsümer mahallesinde ikamet eden Şırnak nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki M.K, 1990lı yıllarda köyü yakıldıðı için Şırnaktan ailesiyle Mersine zorunlu göç etti. Ancak baskılar ailenin peşini burada da bırakmadı.
Gazete daðıtımcılıðı yaptıðı için henüz 14 yaşında iken örgüt adına faaliyet yürüttüðü gerekçesiyle 2010 yılında ilk gözaltı sürecini yaşayan M.K, 4,5 ay tutuklu kaldı.
Tahliye olduktan kısa bir süre sonra mahallede yürüdüðü sırada, polisin bir eyleme müdahalesi sırasında attıðı gaz bombası yüzüne isabet etti.
14 gün yoðun bakımda kaldıktan sonra bu kez örgüt üyeliði iddiasıyla tutuklanarak Pozantı Cezaevine konuldu.
M.K burada hem gardiyanların hem de adli tutukluların işkencesine maruz kaldı. Pozantı Cezaevinin kapatılması ardından sevk edildiði Ankara Sincan Kapalı Çocuk Cezaevinde de uygulama deðişmedi, gardiyanların işkencesi sonucu parmaðı kırıldı.
Sincan cezaevinde 3 ay kaldıktan sonra tahliye edilmesinin üzerinden 1 ay geçmeden tekrar tutuklanan M.K. bu kez Mersin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
2 ay sonra tahliye edildi, ancak M.Kyi serbest bırakmamakta kararlı polisler 2 hafta sonra M.Kyi bir kez daha gözaltına aldı. Ardından da örgüt propagandası denilerek tutuklandı. Mersin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
M.K, Örgüt Üyeliði,Örgüt Propagandası Yapmak,Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet Etmek,Polis Yaralamak, Görevi Yaptırmamak Ýçin Direnmek, Patlayıcı Madde Bulundurmak,Ýş Yeri Güvenliðini Tehlikeye Sokmak şeklinde 7 ayrı suçlamayla 250 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.
Sadece M.K deðil ailesi de maðdur durumda. M.Knin ailesine de çocuklarının devlet araçlarına zarar verdiði gerekçesiyle toplam 80 bin TL para cezası kesildi.