10 kadına cinsel saldırıda bulunan korucu tutuklandı

Van’da korucular tarafından gerçekleşen tecavüz ve taciz vakaları sürüyor. Gürpınar’da 10 kadına cinsel saldırıda bulunan korucu Ziya Karakoç’un tutuklandığı öğrenildi.

Van’ın Gürpınar ve Çatak ilçelerinde korucular tarafından gerçekleştirilen tecavüz ve taciz suçları tüm tepkilere rağmen devam ediyor.

Geçtiğimiz ay içinde Gürpınar ve Çatak’ta korucuların 12 yaşında ki kız çocuklarına yönelik tecavüz vahşetinden sonra araya giren bazı aşiret liderleri ve askeri yetkililer olayı örtbas etmeye çalışmış ancak gerçekler kısa sürede ortaya çıkmıştı.

Van’da geçtiğimiz ay içinde Gürpınar'da korucu Faik Dural, yatılı okulda okuyan 15 yaşındaki H.D'ye, Çatak’ta Korucu Riski Okan Çatak'ta 12 yaşında ki kız çocuğuna cinsel saldırıdan çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

'BİR KADINA ZORLA ÇOCUĞUNU ALDIRMAK İSTEYİNCE YAKAYI ELE VERDİ'

Bunlara benzer bir olay yine Gürpınar ilçesinde yaşandı. Geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan ve bir korucunun tutuklaması ile sonuçlanan tecavüz vakası tüm örtbas etme çabalarına rağmen ortaya çıktı.

Gürpınar ilçesine bağlı Bozyiğit köyünde korucu Ziya Karakoç, köyde yaklaşık 10 kadına cinsel saldırıda bulundu. Ancak bu saldırılar devreye giren bazı aşiret liderleri ve askerler tarafından örtbas edildi.

Evli ve iki çocuk sahibi korucu Ziya Karakoç, bir kadına kürtaj yaptırarak çocuğunu zorla aldırmak isteyince gerçekler ortaya çıktı.

Kadının şikayetinin ardından birçok kadın korucu Ziya Karakoç hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine Karakoç, tutuklanarak Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine gönderildi.