14. Zilan Kadın Festivali Dortmund'da yapılacak

Bu yıl 'Efrîn'i savunmak kadın devrimini savunmaktır" şiarıyla düzenlenecek olan 14. Zilan Kadın Festivali Dortmund'da yapılacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 14'üncüsü gerçekleşecek olan Zilan Kadın Festivali 23 Haziran'da Almanya'nın Dortmund şehrinde yapılacak. Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) ve Kadın Barış Bürosu (CENİ) tarafından organize edilen festival, 'Efrîn'i savunmak kadın devrimini savunmaktır" şiarıyla yapılacak.

Toplumun farklı kesimlerinden ve farklı kimliklerden kadınların katılımının hedeflendiği festivale ilişkin hazırlık komitesi bir toplantı düzenledi. Bu yıl festivalin ana temalarından biri Efrîn'de ortaya çıkan çağın direnişine sahip çıkmak ve işgalci Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme olacak.

KADIN SORUNLARI JİNEOLOJİ ÇERÇEVESİNDE ELE ALINACAK

Farklı kimlik, inanç ve dillerden kadınların bir araya geleceği 14. Zilan Festivali'nde TJK-E, Kongra Star, femİnist kadın örgütleri, NRW Die Linke temsilcisi, VVN Antifa birlik temsilcileri birer konuşma yapacak. Festivale katılacak olan kadınlar panellerde kadınların yaşadığı sorunları ve çözüm yöntemlerini Jineoloji çerçevesinde ele alacak.

Festivalin en renkli bölümlerinden biri ise çocuklar için yapılan hazırlıklar. Festival alanında çocuk parkında birçok farklı oyun ve aktiviteler olacak. Festivalin kültür bölümünde ise, Koma Dengê Xwezayê, Jala, Sena Dersîmî, Sulbus û Tarî, Koma Jinên Tevçandê, Hindistan kadın dans gurubu, Duo Wabohu Alman kadın grubu ve Ermeni dengbêj Yekşa ile sürpriz sanatçılar sahne alacak.

KADIN DEVRİMİNİ SAVUNMAK ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMAKTIR

Her yılı festivalin kadınların direniş ruhuna deng bir şekilde düzenlendiğini belirten 14. Zilan Kadın Festivali hazırlık komitesi üyesi Ivonne Heine (Ceni üyesi) festivalin anlam ve önemine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Zilan kadın özgürlük hareketinde her zaman direnişin, mücadelenin adı olmuştur. Zilan kendisinde yarattığı direniş çizgisinin evrenselleşen kadın direniş çizgisiyle buluşturdu.

Kürt kadınları ve dostları her yıl bu festivalde bir kez daha bu çizgi de buluşuyor. Çünkü kadın devrimini savunmak özgürlüğü savunmaktır. Biz de bu yıl festivalimizi bu anlam ve coşkuyla gerçekleştireceğiz. Bu temelde bütün kadınları 23 Haziran günü Dortmund'da gerçekleştireceğimiz festivale çağırıyoruz."