17 kadın “adli kontrol” şartı ile serbest bırakıldı-YENİLENDİ

İstanbul’daki Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 17 kadın, “adli kontrol” şartı ile serbest bırakıldı.

Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldıkları, attıkları sloganlar nedeniyle gözaltına alınan kadınların savcılık sorgusu tamamlandı. Kadınlar, adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

İstanbul’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen 19’uncu Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dün gece yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 12 kadının Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki savcılık ifadeleri tamamlandı.

Kadın için adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.

BEKTAŞ: İKİ KADINA ÇIPLAK ARAMA YAPILDI

Serbest bırakılan kadın komiteleri adına adliye önünde açıklama yapan Merve Bektaş, bir arkadaşları hakkında başka bir dosyadan yakalama kararı olduğu için 1 günlük ek gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

8 Mart Karaköy’e gitmeyip Taksim Meydanı’na çıkmak istedikleri için gözaltına alındıklarını belirten Bektaş, “Aslında burada suçlanmak istenilen şey 8 Mart kutlamaları ve Taksim ısrarımız” dedi.

Gözaltında tutulan iki kadına çıplak arama dayatıldığına dikkat çeken Bektaş, yaşananları şöyle anlattı: “Saatlerce aç ve susuz bekletildik. Karar açıklandıktan sonra da içerdeki bekleyişimiz sürdü. Ancak burada gördüğünüz kalabalık bizim için çok şey ifade ediyor. Aslında biz biliyor ki; kadınların isyanı, sesi, rengi ne ev hapislerle evlere ne de zindanlara hapsedilebilir. Budan sonra da bu dik duruşumuzu devam ettireceğiz hem Taksim ısrarımıza hem de yaşam ısrarımıza devam edeceğiz. Yaşasın 8 Mart, yaşasın mücadelemiz.”