‘2. Paris katliamının hesabını mutlaka soracağız’

Avrupa Kadınların Birleşik Devrim Hareketi, 2. Paris katliamının faşist Türk devleti, MİT ve Erdoğan’ın organize ettiği bir katliam olduğunu belirtti. 2. Paris katliamının hesabını mutlaka soracaklarını vurguladı.

Avrupa Kadınların Birleşik Devrim Hareketi de 2. Paris katliamına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“TC faşizmi Kürt halkına, Kürt kadınlarına 2. Paris katliamını yaşatarak, Kürt halkının kararlıca sürdürdüğü  ulusal özgürlük mücadelesini durdurmak, yok etmek istedi. Kürt kadınları, Kürt halkı, Kürt gençleri dün olduğu gibi bugün de ulusal özgürlük yürüyüşlerinin yok edilmesine, durdurulmasına asla izin vermeyecekler. Paris meydanlarında olduğu gibi, siper yoldaşlığı dayanışmasıyla öfkemizle ve isyanımızla faşizme, emperyalizme karşı katliamın hesabını sorarak, boyun eğmeyeceğiz.

2. Paris katliamı, faşist Türk devletinin, MİT’in, diktatör Erdoğan’ın organize ettiği bir katliamdır. Fransız ırkçısı eliyle örgütledikleri bu katliamda, katilin olay yerine organizeli bırakılması, Kürt hareketine ait dernek ve Kürt esnafların hedef alınması  katliamın planlanarak yapıldığını açıkça gösterdi. Fransız devleti, Fransız istihbaratı 2. Paris katliamına göz yumarak katliamın ortağı oldular. Fransız savcısı, içişleri bakanlığı, “ bireysel, ırkçı bir saldırı” açıklamasıyla faşist Türk devletini korumaya aldılar. Bunu  2013 yılında yine Paris’te katledilen üç devrimci kadın Sakine, Fidan, Leyla yoldaşlarımızın dosyasını kapatarak, TC faşizmine ait kontrgerilla kurumlarını yargılamayan örneklerinden biliyoruz.

 Faşist Türk devleti ile emperyalistlerin işbirliğini Rojava hava sahasını Türk savaş uçaklarına açmalarından, bombardımanlarda ölen kadın, çocuk ve halklarımızdan biliyoruz. Rojava kadın devrimini boğmak istediklerinden biliyoruz. Bu işbirliğini Güney Kurdistan’da  kimyasallarla gerillaların katledilmesine seyirci kalmalarından biliyoruz. Bu işbirliğini Türkiye, Kuzey Kurdistan işkenceli gözaltılardan, katliamlarından biliyoruz.

Biz kadınlar, faşist Türk devletinden ve Fransız emperyalistlerinden 2. Paris katliamının hesabını mutlaka soracağız. Türkiye, Kuzey Kurdistan’dan, Kurdistan’ın her bir parçasına kadar korkuları olan Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesini, sosyalizmle birlikte başarıya ulaştıracağız. Erkek egemen faşist iktidarlarını yok edeceğiz. Türk faşist diktatörlüğünün Avrupa’da Kürt kadınlarına ve Kürt halkına olan düşmanlıklarına karşı Avrupa’da işçi, emekçi kadınları ve halklarıyla enternasyonal dayanışmayı büyüteceğiz.

Kürt halkının yaşadığı tüm topraklarda, Avrupa da dahil korku, panik, umutsuzluk yaratarak özgürlük mücadelesi ve kadın devriminden vazgeçilmesine izin vermeyeceğiz. Bu korku faşizmin korkusudur, bu umutsuzluk faşizmin umutsuzluğudur. 

Uzun yıllar kadın iradesiyle, kadın öncülüğüyle mücadelede var olan Evin yoldaşı kadın devrimimizde daima yaşatacağız.