Jinên Tolhildêr İnisiyatifi 3 kentte tecride karşı eylemler gerçekleştirdi

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridi protesto etmek amacıyla 3 kentte eylemler gerçekleştirdi. İnisiyatif, tecrit son bulana kadar eylemlerin süreceğini belirtti.

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, 3 kentte gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

"30 Temmuz günü Adana-Ceyhan’da MHP’li faşistlere ait 1 TIR Adana otoyolunda park halindeyken içindeki tekstil ürünleriyle birlikte birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.

31  Temmuz'da Sakarya-Kaynarca’da AKP’li Ahmet Şimşek faşistine ait 1 yatak fabrikası birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcılarla vurulup fabrika geneline yayılan yangın sonucu fabrika tamamıyla kullanılamaz hale gelmiştir.

1 Ağustos'da  Bursa-İnegöl ilçesinde faşist devletin ekonomisine büyük katkısı olan İnegöl sanayi sitesinde bulunan 3 iplik tekstil fabrikalarına birimlerimiz tarafından eylem yapılıp milyarlarca dolarlık zarara uğratılmıştır. Bursa’da çıkan bu yangın Türk medyasında büyük yer edinirken TC devleti saatlerce ateşi söndürememiştir."

Açıklamada, "Faşist TC devleti 24 yıldır İmralı'da yürüttüğü işkence ve tecridi en üst aşamaya getirmiş durumda. Milyonların iradesi saydığı ve PKK mücadelesine öncülük edip Ortadoğu'da dengeleri belirleyen Önder Apo'dan hiçbir haber alınmamakta. Önderliğimiz üzerinde yaratılan tecrit ve işkence bizim kırmızı çizgimizdir ve bizim için savaş gerekçesidir. 15 Şubat Komplosu gerçekleştiğinde milyonlar nasıl direnip Önder Apo'ya sahip çıktıysa bizler de Kürt gençleri olarak bu tecridi kabul etmiyoruz ve buna karşı metropollerde her türlü eylem tarzının meşru olduğunu belirtiyoruz. Zindanlarda yoldaşlarımız baskı zulüm altındayken bizler rahat uyumamalıyız, düşman güçleri ve faşistler evlerinde karakollarda ve her yerde rahat olmamalı. Düşmanın ve ona hizmet eden her kim varsa bütün mal varlıkları hedef noktamızdır. Tüm birimler bulundukları her alanda, her anını düşmanı daha sert ve etkileyici eylemlerle vurmaya odaklanmalı ve İmralı duvarlarını parçalayana dek durmadan mücadele etmelidir" denildi.