4 şehit ablasından 'Kürtler İçin Adalet' kampanyasına destek

Dört şehit ablası Sêwan Kakemend, PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılması için başlatılan ‘Kürtler İçin Adalet’ kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Dört kardeşi şehit düşen Sêwan Kakemend, Kerkük'te PKK’nin 'terör' listesinden çıkarılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan ‘Kürtler İçin Adalet’ kampanyasına destek çağrısında bulundu. 

PKK'nin Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini belirten Sêwan Kakemend şöyle konuştu: "Kürdistan'ın özgürlüğü için dört kardeşim şehit oldu. PKK özgürlükçü bir harekettir ve asla halkına, ulusuna ihanet etmemiştir. PKK gerillaları her zaman kahramanlık ve fedailikle halkını savunmuştur. PKK, ayrım yapmadan Kürdistan'ın dört parçası için savaşıyor. 

Kerkük şehri düşmanların sürekli tehdidi altında. 2016 yılında DAİŞ çeteleri, Arapların yaşadığı güney kesiminden Kerkük'ü işgal etmek için geniş çaplı bir saldırı başlattı. Saldırıda, PKK gerillaları ve YNK'ye bağlı pêşmerge güçleri Kerkük'ü kahramanca savundu. O saldırıda 200 peşmerge ve Lîwa Şêrko gibi birkaç komutan şehit düştü. PKK'nin kahramanlığı sayesinde Kerkük DAİŞ çetelerinden korundu." 

KÜRT HALKINA ÇAĞRI

Kürdistan'a yönelik işgal saldırına değinen Kakemend, PKK'yi 'terörist' bir hareket olarak gören devletlerin terör devletleri olduğunu vurguladı.

Bu işgalci devletlerin Kürt halkına yönelik bir çok katliam yaptıklarını hatırlatan Kakemend, PKK’nin 'terör' listesinden çıkarılması için başlatılan ‘Kürtler İçin Adalet’ kampanyasına destek çağrısında bulunarak, "Dört şehit ablası olarak bu kampanyaya canı gönülden destek oluyorum. Kürt halkına da PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılması için başlatılan bu kampanyaya destek verme çağrısında bulunuyorum" dedi.