Çiçek Botan Kadın Meclisi çalışmalarına başladı

Paris'in Evry'de faaliyet yürüten Çiçek Botan Kadın Meclisi kongresini gerçekleştirdi. 5 komisyondan oluşan mecliste 31 kadın yer aldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden olan Evry’de bir süredir hazırlık çalışmaları yapılan Çiçek Botan Kadın Meclis kongresini bugün gerçekleşti.

Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan kongreye TJK-F ve çok sayıda kadın katıldı. Açılış konuşması ve şehitler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan kongrede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmelerinin yanı sıra, Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) de mesajı okundu ve TJK-E adına bir konuşma yapıldı.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevi direnişçilerine adanan kongrede; yapılan seçim sonucu Evry Çiçek Botan Kadın Meclisi’ne toplam 31 kadın yer aldı. Seçimlerin ardından meclis bünyesinde çalışmalar yürütecek olan; ‘dış ilişkiler, sosyal, kültür, örgütlenme ve inanç’ olmak üzere 5 komisyon oluşturuldu. Kongre, komisyon ve meclisin bir an önce çalışmalarına başlaması kararıyla sona erdirildi.