İskandinavya'da Kürt kadınlar Maxmur'a saldırıyı kınadı

İskandinavya ülkelerinde yaşayan Kürt kadınlar, Türk devletinin Maxmur Kampı'na yönelik saldırısını kınadı. Kampa uygulanan ambargonun kaldırılmasını istedi.

İskandinavya Kadın Hareketi, Türk devletinin Maxmur Kampı'na yönelik saldırısı ve 3 Kürt kadının katledilmesini İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya'da düzenlediği değişik eylem biçimleriyle kınadı.

Bazı yerleşim birimlerinde katliamı kınayan ve Maxmur'a uygulanan ambargonun kaldırılmasını talep eden pankartlar asıldı. Bazı kentlerde ise balkon ve köprülere asılan pankartlarla Türk devletinin Güney Kürdistan'dan çekilmesi istendi.

Kadınlar, Türk devletinin katliamını kınayan konuşmalarını sosyal medyadan yayımladı.

İskandinavya Kadın Hareketi de katliamı kınayan ve kadınları duyarlı olmaya çağıran bir açıklama yaptı.

Açıklamada tüm dünyanın Covid-19 pandemisine karşı mücadele ettiği sırada Türk devletinin Kürt halkına karşı katliamlara hız verdiği ve Kuzey Kürdistan'da Türk devletinin vahşetinden kaçarak Maxmur Kampı'na sığınan Kürt halkına yönelik katliamlar yaptığı belirtildi.

İHANETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ

Maxmur'a yapılan ve 3 Kürt kadının ölümüyle sonuçlanan saldırının tüm Kürt halkına yönelik bir saldırı olduğu belirtilen açıklamada “Özellikle kadınların hedef alınması bir kez daha Türk devletinin kıyım yapmak istediğini göstermektedir. İskandinavya Kadın Hareketi olarak bu saldırıları ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin sessizliğini şiddetle kınıyoruz ve bu ihanetin asla kabul edilemeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz” denildi.

Kadınlar, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumlara Türk devletinin saldırılarına karşı çıkmaları ve Maxmur'a uygulanan ambargonun kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.