İskandinavya'da Paris katliamı protesto edildi

İskandinavya ülkelerinde yaşayan Kürdistanlılar, 9 0cak 2013 günü Paris'te 3 devrimci Kürt kadınının katledilmesini protesto etmek için meydanlara çıktılar.

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylamez'i (Ronahi) Türk devletin katlemesinin yıldönümü dolayısıyla Türk ve Fransız devletlerini protesto eylemleri düzenlendi.

STOCKHOLM

İsveç'in başkenti Stockholm'de Amara Kadın Meclisi, Cansız, Doğan ve Şaylamez'in kateledilmesini kınamak için Stockholm'deki Fransız Büyükelçliği önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Üzerinde katledilen 3 Kürt kadının fotoğraflarının bulunduğu siyah bir çelengi büyükelçilik binasının kapısına yerleştiren eylemciler, büyükelçilik yetkilileriyle görüşme talep etti. Eylemciler, görüştükleri büyükelçilik yetkililerine 3 Kürt kadının katleden gerçek katilleri yargı karşısına çıkarmasını talep ettiler. Hazırladıkları dosyayı yetkililere teslim ettiler.

Amara Kadın Meclisi, Kürdistanlılar ve dostlarına katliamın kınanması için 9 Ocak günü saat 14.00'de Sergelstorg Meydanı'nda yapılacak eyleme katılmaları çağrısı yaptı.

OSLO

Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen bir eylemle Cansız, Doğan ve Şaylamez'in katledilmesi protesto edildi.

Oslo Kadın İnisiyatifi'nin gerçekleştirdiği eylemde 3 Kürt kadının Türk devleti tarafından hunharca katledildiği belirtildi. Cinayetin gerçek faili Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk devleti yetkililerinin yargı karşısına çıkarılması talep edildi.

Oslo Kadın İnisiyatifi Norveç hükümetine katillerin yargılanması için girişimde bulunması çağrısı yaptı.

KOPENHAG

Sêvê Kadın Meclisi, Paris'ta katledilen 3 Kürt kadınının yargı karşısına çıkarılması talebiyle Danimarka'nın başkenti Kopenhag Büyükelçiliği önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Sêvê Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada katliamın barış sürecine son vermek isteyen faşist ve gerici güçler tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı. Katliamın sorunmluları arasında yer alan dönemin Başbaşakı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı karşısına çıkarılması talep edildi.

Fransız Hükümetinin katliamı kararması kınandı. Danimarka ve Avrupa Birliği'ne katliamın aydınlatılması için harekete geçmesi çağırısı yapıldı.