Örebro, Karlstad ve Esslingen’de 8 Mart etkinlikleri

İsveç'in Örebro ve Karlstad ile Almanya’nın Esslingen kentindeki 8 Mart kutlamalarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit kınandı. 7 Kasım gününden beri açlık grevini sürdüren HDP Milletvekili Leyla Güven'le dayanışma mesajları verildi.

Sol Parti, Sosyal Demokrat İşçi Partisi, Komünist Parti ve Feminist İnisiyatif'in il merkezde düzenlediği eylemde yapılan konuşmalarda hükümetten cinsler arasındaki ücret eşitsizliğinin ortadan kaldırılması için önlem alınması talep edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Nazlı Yıldız, Kürt Kadınların Rojava'da DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratarak eşitlikçi bir sistem kurduklarını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Türkiye cezaevleri ve dünyanın dört bir yanındaki açlık grevlerine dikkat çeken Yıldız, Leyla Güven başta olmak üzere tüm açlık grevcilerinin direnişlerini selamladı.

İsveç Hükümeti'ne tecridin kaldırılması için girişimde bulunması çağrısı yaptı.

KARLSTAD

Sol örgüt ve partiler tarafından düzenlenen 8 Mart kutlamalarına Kürdistanlı kadınlar, üzerinde Leyla Güven'in resimlerinin bulunduğu tişörtler giyerek katıldı.

Eylemde Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridi teşhir eden bildiriler dağıtıldı.

ESSLINGEN

Esslingen'de 8 Mart Almanya’nın Esslingen kentinde HBF önünde bilgilendirme standı açtı.

Esslingen HBF’da toplanan Kürdistanlılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve açlık grevleri için bir araya geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve açlık grevi eylemcilerinin fotoğrafı olan büyük bir pankart açıldı.

“Jin Jiyan Azadi”, “Biji berxwedane Leyla”, “Biji berxwedane jiyan” sloganları atıldı. Eylemde açlık grevleri ile ilgili bildiri dağıtıldı. Saat 10 da başlayan etkinlik 14.00 civarında son buldu.