TJK-E: Sosyalist Şilanımız hayatın her anına mücadeleyi sığdırdı-YENİLENDİ

TJK-E: Şilan yoldaş devrimin ve eylemin insanıydı. Son sözleri ‘Faşizme yenilmedik, yenilmeyeceğiz’ olan Sosyalist Şilanımız hayatın her anına mücadeleyi sığdırdı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne uzun yıllardır hizmet eden ve Türkiye ile Avrupa’nın birçok kentinde ve alanında Kürt Kadın Hareketi için çalışma yürüten Palabıyık, bir süredir yaşadığı rahatsızlıktan dolayı tedavi görüyordu.

Ameliyatı esnasında durumu ağırlaşan Palabıyık, yoğun bakıma alınmıştı. Ancak, bugün yaşamını yitirdi.

Palabıyık’ın yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) şunları belirtti:

“Hayatını Kürt halkının ve kadınların özgürlük mücadelesine adayan Sosyalist Şilan Fırat (Müzeyyen Palabıyık) yoldaşı geçirdiği hastalık sonucu kaybettik. Bir süredir tedavi gördüğü Almanya’nın Lünen kentinde yoğun bakımda yaşamını yitiren Şilan yoldaşı sevgiyle, saygıyla ve büyük bir minnetle anıyoruz. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak ailesinin, Kürt halkının ve kadınların başı sağ olsun diyoruz.

Şilan yoldaş, dolu dizgin hayatıyla, inancıyla, direnişçi kişiliği ve büyük yüreğiyle yaşamı boyunca kadın özgürlük çizgisinde devrimci kişiliğin temsili oldu.

Maraş’ın Türkoğlu ilçesinde dünyaya gelen Şilan yoldaş daha 3 yaşındayken ailesinin İzmir’e taşınmasıyla orada büyümüştür. Devrimci bir ortamda büyüyen Şilan yoldaş, PKK’nin ilk kadrolarını tanıdıkça devrime olan ilgisi artmış, Apoculuk bir kez ruhuna işlemiş ve hayatı boyunca da hep bu ruhu canlı tutmuştur. ‘Kendimi bulduğum yer’ dediği PKK saflarına katılarak uzun yıllar devrimin birçok alanında yer almıştır. Türkiye de çalışma yürüttüğü yıllarda defalarca gözaltına alınan ve tutuklanan, bu süreçler de ağır işkencelerden geçen Şilan yoldaş hiçbir zaman faşizme boyun eğmedi. 2000 yıllarda Avrupa’da mücadelesine devam eden Şilan yoldaş Avrupa’da birçok farklı çalışma da yer aldı. Sosyalist Şilan yoldaş, bir sosyalist olarak yaşamayı her zaman kendine esas alan, her zaman devrimin ihtiyaçlarına göre kendini hazırlayan ve aldığı her görevi layıkıyla yerine getirmek için sonsuz bir çabanın sahibi oldu.

Önder Apo’nun demokratik sosyalizm felsefesini kendisi için bir yaşam biçimi olarak esas almış ve yaşamın her alanında hayat bulması için sonsuz bir mücadele içinde olmuştur.

Şilan yoldaş devrimin ve eylemin insanıydı. Son sözleri ‘Faşizme yenilmedik, yenilmeyeceğiz’ olan Sosyalist Şilanımız hayatın her anına mücadeleyi sığdırdı. Son aldığı görev olan Şehit Aileleri Kurumu’nda aldığı sorumluluğu büyük bir hassasiyet ve sorumlulukla hastane odasında bile devam etti. Bu onun şehitlere olan bağlılığı, devrime olan inancı ve yoldaşlığa olan sevgisiydi. O da bu büyük yolda şehitler kervanına katıldı.

O bir sosyalist, Apo’cu çizginin militanı, devrim emekçisi, demokratik konfederalizmin inşacıydı.

Önder Apo’nun yoldaşı, Saraların yoldaşı olan Şilan yoldaşın mücadelesini zafere kadar sürdüreceğimizin sözünü veriyor, bir kez daha halkımızın başı sağ olsun diyoruz.”

Palabıyık için taziye Almanya’nın Dortmund kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde açılıyor.