'Özgürlüğe her zamankinden daha fazla yakınız'

Yüreği özgürlük için atan herkesin Kürt kadınlarının direnişinden moral ve cesaret aldığını söyleyen YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Xelat Şemsê, "Özgürlüğe her zamankinden daha fazla yakınız" dedi.

2022 yılının zorlu geçeceğine işaret eden, ancak özgürlüğe her zamankinden daha fazla yakın olduklarını kaydeden Xelat Şemsê, “Halkın ve kadınların savunma gücü olarak özgür bir gelecek için üzerimize düşen rolü yerine getireceğiz. Toplantımızın şiarı özgür yaşam ve özgür Önderlikti. Önderliğin özgürlüğünü sağlamak için güçlerimizi seferber edeceğiz" diye konuştu.

YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Xelat Şemsê, YJA Star Komuta Konseyi toplantısına ve Türk devleti ile gerilla arasında yaşanan savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

2021 yılında birçok siyasi ve askeri gelişmelerin yaşandığını belirten Xelat Şemsê, toplantılarında bu gelişmelerin güçlü bir şekilde değerlendirdiklerini ifade etti. 

Xelat Şemsê, şunları dile getirdi: “2021 yılına büyük bir iddia ile girdik. İşgalci Türk devleti de Kürt halkını ve Özgürlük Hareketi'ni yok etmek için bütün kirli yöntemleri kullandı. Hareketimize yönelik vahşi bir savaş konseptini devreye koydu. Türk devletinin yürüttüğü savaş sıradan bir savaş değil, ahlaksız bir savaş. Kimyasal saldırılar ile bu savaşı sonuçlandırmak istediler. Normal bir savaş değildi. Hareketimizi imha etmek isteyen düşman, çıtasını çok yükseltmişti. Fakat gerilla direnişi düşmanın planlarını boşa düşürdü. AKP-MHP faşist iktidarı tarihlerinde belki de ilk defa bu kadar çok zorlanıyor. Elbette bu kahraman şehitlerimizin verdiği mücadelenin ve fedakarlığın sonucudur. Direnişte şehit düşen kahraman yoldaşlarımız özgür yaşama olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdi. Her anlamda yeni bir direniş ortaya çıkardılar. Değişimin ve dönüşümün öncüsü oldular. Amansız bir mücadele yürüterek yeni bir savaş tarzı yarattılar. Bu temelde yeni hamleler yapıldı. Cenga Xabur, Egîdê Botanê hamleleri çerçevesinde Zagros, Avaşîn, Zap, Metîna başta olmak üzere birçok alanda düşmana karşı güçlü bir duruş sergilendi. Elbette kadın arkadaşların ortaya koyduğu duruş çok önemliydi. Tereddütsüz ve kararlı bir şekilde düşmana karşı savaştılar." 

KÜRDİSTAN DEĞERLERİNİ SAVUNMAK İÇİN HER ALANDA SAVAŞACAĞIZ

Gerillanın ortaya koyduğu direnişin sadece faşizme değil, halkların, kadınların özgürlüğüne engel olmak isteyen tüm iktidarlara ve işgalcilere darbe vurduğunu sözlerine ekleyen Xelat Şemsê, şunları söyledi:  "Kadın gerillalar da bu sürece cesaretli ve tereddütsüz bir şekilde sahip çıktılar. Ne bir tereddüt ne de engel tanıdılar. Düşmanın tank topuna karşı fedaice bir duruş ortaya koydular. Elbette bu durum herkeste büyük bir moral ve cesaret yarattı. Çok önemli kazanımlarımız oldu. Yüreği özgürlük için atan herkes Kürt kadınlarının direnişinden moral ve cesaret aldı. Bu direnişi kendileri için bir umut olarak gördüler. 

Önümüzdeki günlerde mücadelemizin daha da güçleneceğine inanıyorum. Düşmana karşı Kürdistan değerlerini savunmak için her alanda savaşmaya devam edeceğiz. Toplantımızda, 2021 yılında yaşanan savaş ve direnişin sonuçları geniş bir şekilde ele alındı. 2022 yılının zorlu geçeceğini biliyoruz. Fakat moralli ve coşkuluyuz. Özgürlüğe her zamankinden daha fazla yakınız. Halkın ve kadınların savunma gücü olarak özgür bir gelecek için üzerimize düşen rolü yerine getireceğiz. Toplantımızın şiyarı özgür yaşam ve özgür Önderlikti. Artık İmralı sistemini hiç bir şekilde kabul etmememiz gerekiyor. Önderliğin özgürlüğünü sağlamak için güçlerimizi seferber edeceğiz."