Özgürlük Nöbet eylemini gençler devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde 9’uncu yılında devam eden Özgürlük Nöbetini bu hafta Kürt gençleri devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlayan Özgürlük Nöbetini 457’inci haftasında gençler devraldı.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde yürüttüğü Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Tevgera Jinen Azad ve Tevgera Civanen Şoreşger aktivisti Kürt gençler devraldı.

Haftanın her günü 08.30 – 17.00 saatleri arasında Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak alanda devam eden nöbet eylemini 457’inci haftasında devralan grupta Beritan Dersim, Yusuf Uzun ve Mehmet Açet yer alıyor.

Gençlik grubu adına konuşan Beritan Dersim, 2021 yılı içerisinde gençliğin üçüncü defa nöbet eylemini devraldığına dikkat çekerek, “Gençliğin Önder Apo’nun özgürlüğünü esas alan nöbeti eylemini sahiplenmesinin anlamı büyüktür. Gençlik eylemi sahiplenerek Önderliklerinin yolunda mücadeleyi büyüteceklerini göstermiştir” dedi.

Beritan Dersim Kürt halkı başta olmak üzere dünya halklarının Newroz Bayramı’nı kutlayarak bu yılın özgürlükler yılı olması için herkesin mücadele ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisi ve ortaya koyduğu mücadele etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Kutsakların tecride karşı devam ettirdiği açlık grevi eylemini de selamlayan Dersim, Avrupa kurumlarının Türkiye’nin işlediği insanlık suçu tecride karşı sessizliğini kınadı.

“Önderliğimiz üzerindeki tecritle Kürt halkının iradesi teslim alınmak isteniyor” diyen Dersim, şöyle konuştu: “Ama bizler de her yerde mücadelemizi büyüterek onlara diyoruz ki ‘Bizler için Önderliksiz bir yaşam yaşanmamış yaşamdır’. Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak özgürleşeceğimizi biliyoruz.

Bu hafta aynı zamanda Kahramanlık Haftası’dır. Kahramanlık haftası Newrozla bütünleşerek dirilişi bize müjdelemiştir. Özgürlük yolunda düşen, dövüşen herkesi anıyor ve selamlıyoruz.”

Dokuz yıldır Avrupa Kurumları’nın yanıbaşında kararlılıkla süren Özgürlük Nöbeti’nde Kürtler, ortak oldukları Uluslararası Komplo’yu kınayarak Avrupa ülkelerinden Türk devletinin Kürtlere yönelik katliamlarının parçası olmaması çağrısında da bulunuyorlar. Nöbet eyleminde ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadele yaşamına, ideolojine ilişkin farklı dillerde basılan kitapçıklarla Avrupa halkına bilgilendirme çalışması da yapılıyor.