Şehit ailelerinden AP önünde eylem

Belçika’nın başkenti Bürksel’de de KOMAW’ın çağrısı ile AP önünde bir eylem düzenlendi. Şehit anneleri, “Güven’in sesini duyun”, mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla şehit aileleri, Avrupa Parlamentosu önünde bir eylem düzenledi.

Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, “Leyla’nın direnişi bizim direnişimizdir. Bu onurlu direnişe cevap istiyoruz” diyerek AP’ye çağrıda bulundu.

Eylemde şehit aileleri adına konuşan Asya Ana şunları söyledi: “Biz Kürtler, Kürt kadınları çok zor aşamalarda geçtik. Çok yol katlettik. Büyük bedeller ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Tüm bunlara rağmen başımızı öne eğmedik, mücadelemizi daha da büyüttük. Bugün bu mücadelenin ve direnişin adı Leyla Güven’dir, Nasır Yağız’dır. Biz analar diyoruz ki Avrupa Parlamentosu kendi sorumluluğunu yerine getirsin. Önderliğimizin üzerindeki tecride son verilsin. Leyla Güven, Önderliğimiz üzerindeki tecride dikkat çekmek için 78. gündür direniyor, onun bu direnişine kulak verin. Kürtler söz konusu olduğunda kör, sağır, dilsiz olmayı bırakın.”

TJK-E adına da Zilan Serhat bir konuşma yaptı. Serhat; Kürt kadınların mücadelesi tüm dünyada yakın uyandırmaya devam ettiğini belirterek “Leyla Güven’in eylemi, Kürt kadınlarını özgürlüğe bir adım daha yaklaştırıyor. Tüm dünya kadınlarına umut oluyor. Kürt kadınlar bir kez daha direnişi ve mücadeleyi Leyla Güven ile birlikte büyütüyor. Dolayısıyla bizler her yeri Leyla Güven’in onurlu direnişine ve eylemine dönüştürmeliyiz. Diyor ki Önderliğimiz özgürleşene kadar bu direnişimiz sürecek” diye konuştu.

Belçikalıların da destek verdiği eylemde sık sık “Hepimiz Leylayız”, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.