Şehit Bêrîtan özgürlük çizgimizdir

Şehit Bêrîtan’ı şehadetinin yıl dönümünde anan YJA Star gerillaları, "Bêrîtan özgürlük çizgimizdir. Bugün kadın ordusu olarak bizler de onun izinden giderek mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

YJA Star gerillaları Arîn Cûdî, Arjîn Destan Bakur ve Zîn Baran, 31 yıl önce şehit düşen PKK’nin öncü komutanlarından Gülnaz Karataş’ı (Bêrîtan) andı. YJA Star gerillaları, şehit Bêrîtan’ın ihanete karşı gerçekleştirdiği eylemin ardından tarihi bir adım atılarak kadın ordulaşmasının kurulduğunu hatırlattı.


Direniş tünellerinde mücadele eden gerillalardan biri olan Arîn Cûdî, “Heval Bêrîtan ihanet çizgisini kabul etmedi ve işgale karşı onurlu bir duruş sergiledi. Bêrîtan yoldaş, Kürt işbirlikçilerine karşı son mermisine kadar savaştı daha sonra teslim olmamak için kendisini kayalıklardan attı. Bu eylem büyük bir etki yarattı ve kadın ordusunun kurulmasının temelini oluşturdu. Bugün bizler de savaş tünellerinde heval Bêrîtan’ın çizgisinde mücadele ediyoruz. Heval Bêrîtan ve şehit yoldaşlarımız bize özgürlüğün yolunu gösterdi. Bizler de son nefesimize kadar Bêrîtan, Delal Amed, Leyla Sorxwîn ve Axin Gabar komutanlarımızın bize bıraktığı direniş mirası üzerinden mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.


Şehit Bêrîtan’ı anarak konuşmasına başlayan YJA Star gerillası Arjîn Destan Bakur, “Bugün kadınlar için bir umut olan ordumuz heval Bêrîtan’ın bize bir hediyesidir. Şuan birçok kadın arkadaş savaş tünellerinde, savaş mevzilerinde Bêrîtanların izinden yürüyor ve direniyor. Hepsi bugünün Bêrîtanlarıdır. Şehit Bêrîtan ihanet karşısında kendini kayalıklardan attı, bugün de binlerce kadın ihanete karşı durarak mücadele ediyor” diye konuştu.


Düşmana karşı direniş mevzisinde yer alan YJA Star gerillası Zîn Baran ise, PKK’nin öncü gerillası şehit Bêrîtan’a ilişkin şunları belirtti: “Bugün Bêrîtanların yarattığı iradeyle düşmana karşı savaşıyor ve direniyoruz. Eğer düşman tüm saldırılarına rağmen amacına ulaşamıyorsa bu Bêrîtanlerın bize bıraktığı direniş mirası sayesindedir. Bugün bile düşman teslim olma çağrısı yapıyor ama nasıl ki heval Bêrîtan silahını kırarak cevap verdiyse biz de düşmana aynı şekilde cevap veriyoruz. İhaneti asla kabul etmeyeceğiz. Düşmana bilsin ki şehit Bêrîtan gibi biz de sonuna kadar direneceğiz ve Kurdistan toprakları için kendimizi feda edeceğiz.”