Şengalli kadınlar: Önder Apo'nun fikirleri her yere yayıldı

Şengalli kadınlar, Kürt Halk Önderi'nin fikirlerinin bütün halklar arasında yayıldığını belirtti, "Sonuna kadar Önder Apo’nun fikirlerine ve kazanımlarımıza sahip çıkacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı gerçekleştirilen uluslararası komplonun 23. yıl dönümünde Şengal halkı bir süredir alanlarda ve eylemler düzenliyor. Şengal halkı, Mustafa Kazimî hükümetinin bütün engellemelerine rağmen, alanlarda komplocuları protesto ediyor.

‘ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'

Berfê Îlyas ve Caklîn Xanesorî, komploya ilişkin ANF'ye konuştu...

Berfê Îlyas, Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişini selamlayarak, ne yapsalar da Kürt Halk Önderinin emeğinin karşılığını veremeyeceklerini belirtti. 'Îlyas, “Eğer bu dünyada adalet olsaydı ve gerçekten de insan hakları kurumlarından bahsedebilecek olsaydık, Önderimiz 23 yıl boyunca esir tutulmayacaktı. İktidar güçleri Önder Apo’nun fikirlerinden korkmaktalar, bu yüzden de esaret altında tutup, üzerinde ağır bir tecrit uygulamaktalar” dedi.

Berfê Îlyas, Abdullah Öcalan’ın Êzidî toplumu hakkındaki sözlerine dikkat çekerek, "Önderimizin fiziki özgürlüğü için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önderimiz hepimizden kültürümüzü, toprağımızı, ülke ve dilimizi korumamızı, çocuklarımızı doğru bir temelde büyütmemizi ve ölçülü bir toplum yaratmamızı istemektedir. Biz anneler olarak sonuna kadar Önderimizin istekleri için mücadele edeceğiz. Onun özgürlüğü için sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.

‘ÖNDER APO SAYESİNDE MÜCADELEYİ TANIDIK’

Xanesor Kadın Meclisi Sözcüsü Caklîn Xanesorî de şunları söyledi:
“Biz Êzidî toplumu olarak Önder Apo’nun özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak görmekteyiz. Önder Apo’nun fikirleri sayesinde mazlum halklar başkaldırmış ve özgürlük için mücadele ediyorlar. Başımıza 74 ferman geldi, sadece son fermanda Önder Apo’nun fikirleri çerçevesinde örgütlendik ve  özgürlük için mücadele ettik. Bu da Önder Apo’nun sayesinde oldu” dedi.
Xanesorî, kadınların Abdullah Öcalan'ın fikirleri etrafında örgütlendiğini belirtti.

‘KİMSE İRADEMİZİ YOK EDEMEZ’

Caklîn Xanesorî, Şengal’e yönelik gerçekleştirilen saldırı ve tehditlere dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Irak hükümeti Êzidî toplumuna karşı eskiden bu kadar saldırgan değildi. 9 Ekim 2020 anlaşmasından sonra Kazimî hükümeti toplumumuza karşı günbegün saldırı yapmakta. Son zamanlarda Önder Apo için yaptığımız eylemler, Kazimî yönetimi tarafından engellenmekte. Bu yanlış bir yönelim. Çünkü Irak hükümetine göre Önder Apo’yu okumak ve fikirlerini tanımak yasak değil. Kanunlara göre Irak hükümeti diğer devletlerden sözde daha demokratik ama bu sadece lafın gelişi. Kazimî hükümeti KDP ve Türk devletiyle beraber planlara başladıktan sonra, Şengal’e karşı harekete geçti. Biz Êzidî toplumu olarak sonuna kadar Önder Apo’nun fikirlerine ve kazanımlarımıza sahip çıkacağız."