Açlık grevindeki 2 kadın tutsağa sürgün

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Sibel Akdeniz ile Azize Yağız, Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Sibel Akdeniz ile 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Azize Yağız, sürgün edildi. İki tutsak, 670 kilometre uzaklıktaki Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildi. 

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ!'

Şimdiye kadar 11 kilo kaybederek, 40 kiloya düştüğünü bildirilen Akdeniz'in sağlık durumu kötüye gitmişti. Akdeniz, daha önce ailesi aracılığıyla gönderdiği mesajında, şöyle demişti: "Bizler ‘yaşamı uğruna ölecek kadar çok seviyoruz’ diyen Kemal Pir’lerin yoldaşı olmak isteyenleriz. İhaneti parçalamak için kendini meşale yapan Mazlumlar'ın yoldaşı olmak istiyoruz. Bizler Semalar gibi bir direnişten bir direnişe köprü olabiliriz. Bu yüzden diyoruz ki; son sözü bizden öncekiler çoktan söyledi. ‘Son ne olursa olsun muhteşem olacak’ bu söz Sur Kahramanı Şehit Çiyager’in sözüdür. Ve mutlaka kazanacağız."

Azize Yağız ise 9 yıldır tutsak. "Tecrit sadece çözümsüzlüğü ilerletir. Bizim çabamız özgür ve barış dolu yarınların sağlanması içindir" demişti.