Ada: Kadınlar KBDH çatısında birleşmeli

HBDH’nin 3’üncü yıl dönümüne ilişkin konuşan DKP/BÖG savaşçısı Aynur Ada, kadınlara KBDH çatısında birleşme çağrısı yaptı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) kuruluşunun üçüncü yıl dönümü Medya Savunma Alanları’nda bir tören ile kutlandı.

HBDH’nin kuruluşunun üçüncü yıldönümüne ilişkin konuşan DKP/BÖG savaşçısı Aynur Ada, “HBDH, aynı zamanda kadınların kurtuluşu için de savaşmakta. Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH), Türkiye’de AKP, MHP faşizmi ve erkek egemen sistemine karşı her alanda, bir araya gelmiş kadınların mücadele yürütebileceği bir organizasyondur” dedi.

AKP/MHP faşizminin çıkarmaya çalıştığı yasalara karşı kadınların sokağa çıkar durumda olduğunu da belirten Ada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açık grevinin, “Kadın dayanışması yaşatır ve zindanları kuşatır” mesajı verdiğini sözlerine ekledi.

Bunun, Türkiye’de sadece cezaevindeki kadınların tutsak olmadığı, sokakların, okulların genç ve işçi kadınlar için birer hapisaneye dönüştüğü anlamına geldiğini de dile getiren Ada şunları belirtti: “KBDH, Türkiye’de tacize, tecavüze, şiddete uğrayan, cinsel baskıya uğrayan, dininden, dilinden, kimliğinden ötürü, horlanan, aşağılanan kadınların öz savunmalarını geliştirmeleri, AKP/MHP faşizme karşı kendilerine ait bir örgüt alternatifini biz sunmak istiyoruz.”