'AKP’yi iktidar yapan kesim bu kez AKP iktidarına son verecek'

AKP'nin dini kendi siyasetine alet ettiğini söyleyen DİK üyesi Hatice Kavram, bu seçimde AKP’nin kaybedeceğini ve bunun istismar ettiği Müslümanların oyu ile olacağını belirtti.

Demokratik İslam Kongresi (DİK) Kadın Meclisi üyesi Hatice Kavram, baskın seçimi, AKP’nin çıkar uğruna Müslümanların duygularını nasıl suistimal ettiğini ve AKP’nin başörtü sorununa yaklaşımını ANF’ye değerlendirdi. Kavram, seçimde AKP’nin kaybedeceğini ve bunun istismar ettiği Müslümanların oyu ile olacağını söyledi.

AKP’nin iktidarda olduğu süre boyunca verdiği hiçbir sözü tutmadığını belirten DİK üyesi Kavram, AKP’nin dini kendi siyasetine alet ettiğini ama halkın artık bunun farkında olduğunu kaydederek, "Bu süreç AKP için çok zorlu olacak" dedi.

MAĞDURLAR ÜZERİNDEN İKTİDAR OLDULAR

1990’lı yıllarda Türkiye’de Müslüman kadınların kamusal alanda ve üniversitelerde baş örtüsü takmalarına gösterilen şiddete değinen Kavram, "Bu süreçte kendilerini dindar olarak nitelendiren bir kesim vardı ki onların arasında da en fazla kadınlara yönelik bir şiddet, bir zulüm uygulandı. Bizler de o dönemde baş örtüsü mücadelesi verenlerden olduk. AKP mağduriyeti kullanarak mağdurlar üzerinden iktidar oldu. Dindar kesimin oylarını bu şekilde kazandı. İşin özeti AKP baş örtüsü üzerinden iktidar oldu" diye konuştu.

BAŞ ÖRTÜSÜ HALA GÜVENCEDE DEĞİL

Kavram, anayasal düzeyde baş örtüsünün hala garanti altına alınmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Sürekli baş örtüsü üzerinden siyaset üreten iktidar, henüz baş örtüsünü anayasal düzeyde garanti altına almadı. Ola ki bir başkası iktidar olduğunda dilerse aynı şekilde baş örtüsünü yasaklayabilir. HDP’nin önergelerine rağmen baş örtüsünü yasallaştırmadılar. Dini duyguları sömürülen halk artık hamaset söylemlerine değil işe, eyleme bakar. Söylediklerini yapıp yapmadıklarına bakar. Verdikleri sözü tutup tutmadıklarına bakar."

AKP HAMASET POLİTİKALARI DIŞINDA BİR ŞEY ÜRETMEDİ

"Dini duyguları sömüren halkın oyu AKP yönünde olmayacaktır" diyen Kavram, iktidarın hamaset politikaları dışında bir şey üretmediğini halkı oyaladığını söyledi. Kavram, "AKP daha öncede dini duyguları sömürülen bir halkın duygularını yeniden sömürerek iktidar olan bir partidir. Duyguları sömürülmüş, kullanılmış, istismar edilmiş o kesim AKP'yi iktidar yapmıştı. AKP'nin iktidarına da son veren yine o kesim olacaktır" diye konuştu.