Amedli kadınlar: İmralı'ya bin selam!

Türk polisi, İmralı tecridine karşı devam eden zindan direnişine dikkat çekmek isteyen kadınları engelledi. Kadınlar, engellemeyi "İmralı'ya bin selam", "Bijî berxwedana zindanan", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganlarıyla protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı tutsakların başlattığı açlık grevlerine dikkat çekmek için Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama öncesi polis, Ofis'te bulunan Hazal Parkı, Koşuyolu Parkı ve D Tipi Cezaevi önünü TOMA, çevik kuvvet ve akrepler ile ablukaya aldı. HDP Amed milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri ve tutsak yakınları açıklamaya katılmak için cezaevi önüne geldi.

POLİS ABLUKASI HER YERDE

Cezaevi önündeki yüzlerce polis, buraya gelen grupları ikiye ayırarak ablukaya aldı. Açıklamanın engellenmesi üzerine kadınlar, Huzurevleri’nde bulunan HDP Kayapınar İlçe Örgütü’ne geçti. Ardından HDP ilçe binası da polis ablukasına alındı.
İlçe binası önünde açıklama yapmak isteyen kadınları polis yine engelledi. Polisin grubun etrafını sarması üzerine HDP’li Remziye Tosun, "Biz bugün cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedik. Ancak polis her tarafı sardığı için açıklamamızı yapamadık. Bugün açlık grevi eyleminin 76. günü. Biz tutsakların sesini bütün dünyaya duyuracağız. Barış ve huzur için her zaman alanlarda olacağız" dedi.
Ardından polis, kadınları ilçe binasının bahçesine sürükledi. Kadınlar bu sırada "İlle de kazanacağız", "İmralı'ya bin selam", "Bijî berxwedana zindanan", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganları attı.