Anne Tuncel: Tecrit her yeri sardı; hemen kalkmalı

Açlık grevinde olan siyasi tutsak Yorgun Bektaşoğlu’nun annesi Sabahat Tuncel, tecridin her yeri sardığını, vakit kaybetmeden, anneler ağlamadan sonlandırılmasını istedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekilli Leyla Güven öncülüğünde siyasi tutsakların süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri yayılarak sürüyor. Bu tutsaklardan biri olan Yorgun Bektaşoğlu’nun annesi Sabahat Tuncel,  geç olmadan herkesi direnişe ses vermeye çağırdı. 68 gündür açlık grevinde olan oğlunu Manisa Akhisar T Tipi Cezaevi’nde ziyaret eden Tuncel, zayıflamış ama moralli gördüğü oğlunun tecrit kalkana kadar direnmeye kararlı olduğunu kaydetti. 7 yıldır bir cezaevinden diğerine dolaşan Anne Tuncel, gün geçtikçe bedeni eriyen oğlu ve diğer siyasi tutsaklar için endişeli olsa da; haklı ve meşru taleplerini  sonuna kadar desteklediğini vurguladı. 

'GEÇ OLMADAN KALKMALI'

ANF'ye konuşarak, İmralı’daki 20 yıldır devam eden tecridin insan haklarına aykırı olduğunun altını çizen Tuncel, “Bizim tek istediğimiz tecridin sona ermesi ve ülkeye barış ve demokrasinin gelmesidir. Kürt halkı yıllardır zulüm çekiyor ve sadece çözüm sürecinde rahat bir nefes alabildik. Artık savaş istemiyoruz. Her yeri saran tecrit eziyetinin geç olmadan sona erdirilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

'ÜÇ MAYMUNU OYNAYANLAR KAÇ GÜN AÇ KALABİLİR?'

4 çocuk annesi olan Tuncel, boşandığı eşinin kardeşi Özgür Bektaşoğlu’nun da oğlunun tutulduğu Manisa Akhisar Cezaevi’nde açlık grevinde olduğunu belirtti. Tuncel, 1 Mart’tan itibaren açlık grevlerinin bütün cezaevlerine yayılmışken, iktidar ve Meclis'in bu konudaki  sessizliğine anlam veremediğini söyledi. Anne Sabahat Tuncel, şöyle sitem etti: “Bugün üç maymunu oynayanlar acaba kaç gün aç kalabilir? Leyla Güven gelecek kuşaklar barış içinde yaşasın diye  tam 124 gündür aç ama iktidardan tek bir ses yok. Artık yeter, ellerini vicdanlarına koysunlar. Anneler  ağlamasın çünkü hiçbir anne ağlamayı hak etmiyor.”