Anneler: Çocuklarımızı talepleri yerine gelsin

Tecridin kaldırılması için eylemde olan tutsak annelerinin HDP Genel Merkezi'ndeki eylemi 6. gününde devam ediyor. Anneler çocuklarının talepleri yerine gelmesini istiyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve özgürlüğü için açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsaklar için Türkiye’nin bir çok  kentinden Ankara’ya gelen annelerin eylemi 6’ncı gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde sürüyor. Nöbet tutan anneleri HDP ve DBP il, ilçe örgütü yöneticileri beyaz tülbentler takarak ziyaret etti. Gelen ziyaretçileri HDP toplantı salonunda karşılayan anneler, misafirlerle tek tek selamlaştı. 

Ziyaretteilk olarak eylemde olan anne  adına  konuşan Ayfer Bitmen, çocukları için Ankara’da olduklarını ve ancak el ele vererek, seslerini duyurabileceklerini  belirtti.

Anne Yesure Tufan da, “Çocuklarımızın sesini duyurabilmek için belki artık geç bile kaldık. Hep birlikte tüm tutukluların sesini duyuralım. Tüm kurumlar, Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) olarak sesimizi daha erken çıkarabilseydik, çocuklarımız bugün kritik aşamada olmayabilirdi. Umarım daha da geç kalmayız. Biz Amed, Van, Batman’dan gelen anneler sevinçli bir haber ile dönmek istiyoruz. Biz oradaki annelere sevinçli bir haber almadan dönmeyeceğiz sözü verdik. Biz bu sözümüzü tutmak istiyoruz. Hemen şimdi adım atılmalı. Ölüm olmadan. Artık adım atmak için geç kalınmamalı. Bugün yarın beklersek çok geç olacak” dedi.

Son olarak konuşan anne Nezahat Teke ise şunları söyledi: “Biz el ele vermedikçe kazanamayız. Biz burada kalacağız ve direneceğiz. Hayırlı bir haber almadan dönmeyeceğiz. Biri dışardan bizi görmeye geldiğinde ilk olarak gözlerine ve yüzlerine bakıyoruz. Yüzü güleç mi yoksa üzgün mü ? diye. Eğer güler yüzlü ise diyoruz umut var, bir şeyler olacak. Ama gelen yüzler düşmüş  ve üzgün ise hala bir şey olmadığını anlıyoruz.  Adalet Bakanı açıklama yapalı 4 gün oldu. Ama hala avukatlar gidemiyor. Yasak yoksa neden gidemiyor kimse? 30 çocuğumuz ölüm orucunda. Her saat bizim için aylar gibi geçiyor. Dakika, saniye geçmiyor. Yüreğimiz yangın yeri. Ateş halindeki kömür gibi toz tutmuyor. Ölüm olmasın. Artık sesimizi duyun. Çocuklarımızı talepleri yerine gelsin.”

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Hüseyin Gevher de annelerin çocukları için yaptığı eylemin yanında olduklarını ve tutukluların sesini duyurabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.