‘Anneler Günü’nde zulme karşı direnen anneler selamlandı

İsviçre’nin Zürih ve Basel kentlerinde “Anneler Günü” vesilesiyle düzenlenen etkinliklerle zulme karşı direnen barış annelerinin mücadeleleri selamlandı.

İsviçre’nin Basel kentinde Ronahî Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Barış Anneleri öncülüğünde Theaterplatz'da bir etkinlik düzenlendi.

Direngen Kürt annelerinin biyografilerinin okunduğu etkinlikte “Annelere sözümüz; çiçeklerle bezeli bir ülkedir” yazılı pankart taşındı. 

Etkinlikte HPG gerillası olan Agit İpek’in cenazesini posta ile alan anne Halise Aksoy, Cumartesi annesi olarak da bilinen ve kayıp oğlunun cenazesine ulaşmak için mücadele eden Berfo Kırbayır, Rojava işgali sırasında Türk devletine bağlı çetelerin katlettiği Suriye Gelecek Partisi Eşbaşkanı olan Hevrin Xelef’in annesi Suat Mustafa, Şırnak'ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında komşusundan dönerken devlet çeteleri tarafından katledilen ve cenazesi 7 gün yerde kalan Taybet İnan'ın yine AKP çeteleri tarafından eşi ve iki oğlu katledilen, olay sırasında orda olan oğlunu da tutuklayıp 37 yıl ceza veren devlete karşı defalarca gözaltına alınmasına rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyen Emine Şenyaşar’ın mücadeleleri anlatıldı. 

Zürih kentinde de Barış Anneleri öncülüğünde aynı amaçla bir etkinlik düzenlendi.