Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Arkadaşları Karacagil'i anlattı

Reqa şehidi Ayşe Deniz Karacagil'i, şehadetinin yıl dönümünde anlatan arkadaşları, inancının büyüklüğüyle isyanını taçlandırıp büyük bir miras bıraktığını söyledi.

SYPG Sözcüsü Beritan Asya, Ayşe Deniz Karacagil'in (Destan Yörük) ideolojik bir cevap olarak dağlara yöneldiğini belirterek, inancının büyüklüğüne dikkat çekti. YPJ’li Sorxwîn Rojava da Karacagil'in Türk devlet gerçeğini ve Erdoğan iktidarını çözdüğünü vurguladı. Mücadele yoldaşlarından Aveşta Qeremux  ise boyun eğmeyip özgürlük dağlarına çıkarak isyanını taçlandırdığının altını çizdi.

MLKP/KKÖ savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil (Destan Yörük)  Enternasyonalist Tabur içerisinde Reqa’da DAİŞ’e karşı savaşırken 29 Mayıs 2017'de şehit düştü. Karacagil'i şehadetinin birinci yıl dönümünde arkadaşları anlattı.

AKP FAŞİZMİNE BOYUN EĞMEDİ

SYPG Sözcüsü Beritan Asya binlerce özgürlük savaşçısının gözlerini kırpmadan kendilerini Rojava Devrimi'ne feda ettiklerini; Destan Yörük'ün bunlardan biri olduğunu söyledi. Asya, şunları ifade etti: "2013'teki Gezi direnişinin sembollerindendi. Kırmızı fularlı kız olarak anılan Destan, AKP faşizmine boyun eğmedi, zindanlarından çıktığı gün ideolojik bir cevap olarak özgür dağlara yöneldi, ardından Rojava Devrimi'ne katıldı. Destanı Destan yapan, inancının büyüklüğü oldu.

O RUH EFRÎN'İ DE ALACAK

Kendisi de Rojava Devrimi'ni kadın devrimi olarak ele aldı. Kürt kadın savaşçıların öncülüğünde yüzlerce kadın Reqa'yı özgürleştirme mücadelesine katıldı. Onlarca kahraman kadının direnişi sayesinde Reqa özgürleştirildi. Bugün Rojava Devrimi Revanlar'dan Destanlar'a ve Avestalar'a kadar devam ediyor. Onların inançlarıyla, mücadele miraslarıyla Rojava Devrimi'ni tamamlayacağız. Nasıl ki Destanlar'ın anısına DAİŞ’in başkenti Raqa’yı aldıysak o inanç ve kararlılıkla bugün Efrîn’i de Türk devletinden alacağız. O ruhla başaracak ve özgürleştireceğiz. Destan’nın kırmızı fularını elimizden düşürmeden Rojava Devrimi'nde yükseltmeye devam edeceğiz.”

TÜRK DEVLET GERÇEKLİĞİNİ ÇÖZMÜŞTÜ

Mücadele yoldaşlarından YPJ’li Sorxwîn Rojava ise Destan Yörük’ün cezaevinden dağlara çıkışını, Türk devleti ve Erdoğan iktidarı gerçekliğine iyi çözmüş olmasına bağlıyor. DAİŞ vahşetine karşı korkusuzca direndiğini; kişiliği ve mücadelesinin binlerce kadına örnek olup yüreğinde yer edindiğini kaydeden Sorxwîn Rojava, şöyle devam etti: "Merasiminde annesi, ‘Kızım ölmedi’ dedi. Onu Kürdistan ve Önder Apo'ya hediye ettiğini söyledi. Onun mücadelesi bizim için örnek bir mücadeledir. Onun gibi kahraman kadınların mücadelesini devam ettirmek biz YPJ savaşçılarının görevidir. O nasıl düşman gerçekliğini tanıyıp ona göre mücadele ettiyse biz de düşman gerçekliğini unutmadan mücadelemizi devam ettireceğiz."

DAĞLARA ÇIKARAK İSYANINI TAÇLANDIRDI

Mücadele yoldaşlarından Aveşta Qeremux da Destan Yörük'ün Erdoğan’nın kirli siyasetine karşı özgürlük eylemine geçtiğini belirterek, boyun eğmeyip özgürlük dağlarına çıkarak isyanını taçlandırdığını vurguladı. "Türk devleti küçük yaşına bakmadan ona büyük ceza verdi. Çünkü düşünceleri büyüktü" diyen Qeremux, şunları söyledi: "Önder Apo’nun düşüncesiyle bütün kadınların özgürleştirilmesi gerektiğini kavradı. Ardından tüm kadınların özgürlüğü için mücadelesini sürdürdü. Büyük özgürlük mücadelesiyle DAİŞ’in merkezi olan Reqa’yı özgürleştirme hamlesinde de yerini aldı. Ben bir mücadele yoldaşı olarak onunla gurur duyuyorum. Çünkü etnik farkına bakmadan kadınların özgürlüğü için savaştı. Onun mücadelesi ve direnişi bizim yolumuz olacaktır."