Avrupa'da sosyalist kadınlar tecride karşı eylemde

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, "Tecridi kaldıralım, Leyla'yı yaşatalım" eylemlerine Berlin'de başlıyor. SKB, "Büyük direnişi kadınlar olarak sahiplenmeliyiz" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı başlattığı süresiz açlık grevini sahiplenmek amacıyla bir dizi eylem gerçekleştiriyor. 'Tecridi kaldıralım, Leyla'yı yaşatalım' eylem serisinin startı Berlin'de olacak. Almanya Parlamentosu önünde 25 Mart günü saat 11.00'de bir araya gelecek olan SKB'liler, milletvekilleri ile görüşmeler yaparak bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Toplu bir şekilde şehir şehir gezerek 26 Mart günü Brüksel'e geçecek olan SKB'li kadınlar, saat 14.00'te yine parlamento önünde eylem yaparak hazırladıkları dosyayı yetkililere teslim edecek. Buradan 27 Mart günü eylemin son durağı Strasbourg'a geçecek olan kadınlar, saat 13.00-16.00 arası Avrupa Parlamentosu ve CPT önünde eylemler gerçekleştirerek konu ile ilgili dosyalarını teslim edecek ve Strasbourg direnişçilerini ziyaret ederek eylemlerine son verecek. 

Avrupa kamuoyunun ve hükümetlerinin Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde gerçekleşen açlık grevlerine olan ilgisizliğine karşı duyarlılık geliştirmek amacıyla yola çıkacak olan SKB'li kadınlar, duyarlılık çağrısı yapıyor. 

'BÜYÜK DİRENİŞİ SAHİPLENMELİ, TECRİDİ KIRMALIYIZ'

Avrupa SKB, bu konuda bir açıklama yaparak, şunları kaydetti: "Binlerce insan tecridin kaldırılması için sizin duyarlılığınıza, bizim duyarlılığımıza ihtiyaç duyuyor. Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan bu büyük direnişi kadınlar olarak en başta bizler sahiplenmeliyiz. Başta yaşam hakkı olmak üzere, tecrit gibi insanlık dışı bu uygulamanın ortadan kaldırılması için mücadeleyi büyütmeliyiz. İçerideki tecridin kırılmasıyla dışarıdaki tecrit de kırılacaktır."