Ayan: Kürt kadınları geri adım atmıyor

Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Türk iktidarının özel savaş politikasının yanı sıra yargı sopasını da kullandığını, ancak Kürt kadınların geri adım atmadığı gibi örgütlenmekten de vazgeçmediğini söyledi.

Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, her yerde olmaya ve mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. 

ANF’ye konuşan Halkların Eşitlikçi ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, tekçi zihniyetin, başka her kimliği zarar olarak gördüğünü ve egemen kimlik tehlikedeymiş gibi algı yaratığını belirterek, dünyada yükselen sağ popülist akımın, dünya savaş dinamiğinden ve bu tekçilikten azade olmadığını söyledi. Egemenlerin, kendi krizlerini, bir milletin ve dinin savaşıymış gibi anlattığını kaydeden Ayan, en çok mağdur edilenin de kadınlar olduğunu belirtti. 

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASI

Ayan, Türk iktidarının kadınlara uyguladığı özel savaş politikasına işaret ederek, şunları söyledi: “Kadınların fuhuşa zorlanması, ajanlaştırmak istenmesi, yine üniformalılar tarafından şantajlar yapılarak düşürülmeye ve ajanlaşmaya zorlamak; bunların hepsine biz aslında özel savaş, diyoruz. Direnen, mücadele eden Kürt kadınlarına yönelik böylesi politikalar uygulanıyor. Bir yandan da bunu yapan paramiliter güçler, üniformalılar, diğer yandan da sahada aslında daha göz önünde olan kadınlar üzerinden kriminalize çabaları. Özellikle seçilmişler üzerinden örneğin DÖKH, KJA, TJA gibi kurumlara yaklaşımlarından biliyoruz. Bu alanda çalışan Kürt kadın aktivistlere karşı ise ciddi bir yargı tacizi olduğunu da görebiliyoruz ve bu yargı taciziyle de aslında öncü, direnen ve mücadele veren kadınları  sindirmeye çalışıyorlar.” 

KÜRT KADINLARA MESAJDIR

Örgütlemeyi yapan, güçlendiren, şiddete karşı duran kadınların cezalandırıldığını belirten Ayan, şöyle devam etti: “Bu hapsetmelerde bir yıldırma politikasını görüyoruz. Mesela Ayşe Gökkan’a 30 yıl hapis cezası verilmesi, aslında bir mesajdı. ‘Ey Kürt kadınları, ey kadına şiddetle mücadele eden Kürt kadınları, kadının siyasal alanda aktör olması, özgürleşmesi için mücadele eden Kürt kadınları, böylesi mücadelelerin içerisinde yer alırsanız ben sizi akıl almaz cezalarla cezalandırırım, diyor.”

GERİ ADIM ATILMADI

Ne geri adım atıldığını ne de örgütlenmekten vazgeçildiğini vurgulayan Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, şunları ekledi: “Biz vazgeçmiyoruz, her yerdeyiz ve her yerde olmaya da devam edeceğiz.”