Ayten Amed: Sessiz kalmak ihanettir

KJK Yönetim Üyesi Ayten Amed, “7 bin kişinin bedenini ölüme yatırması karşısında sessiz kalmak ihanettir. AKP-MHP faşizmine karşı çıkmak için herkes elinden geleni yapmalı. Tek çıkar yol budur” dedi.

Kadın Özgürlük Hareketi adına kadın öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemini selamlayan KJK Yönetim Üyesi Ayten Amed, gerçekleşen bu eylemlerin PKK ve tarihinden kopmamak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu direniş, PKK tarihine özdeştir. PKK tarihine baktığımızda en kritik süreçlerde muhakkak öncülük eden biri çıkmıştır. Nasıl ki Amed zindanlarında faşizme karşı direnen Kemal Pir, Hayri Durmuş ve arkadaşları özgürlük ışınları olarak başlattıkları eylemleriyle özgürlüğe ulaştılarsa, bugünde Leyla Güven öncülüğünde AKP-MHP faşizmine karşı bir mücadele başlamıştır. Aynı zamanda 7 bin kişinin tek irade olduğu böyle geniş kapsamlı bir eylem, tarihte bir ilktir.’’

ERDOĞAN KAYBETMİŞTİR

AKP/MHP faşist iktidarının 31 Mart seçimlerinde kaybettiğini ve seçim sonrası itirazlarıyla da kirli siyasetini ortaya koymaya devam ettiğini belirten Amed, “Türkiye’de gerçekleşen yerel seçimlerde AKP’nin kaybıyla eylemin başarıya ulaştığını görebiliriz. Bunun başarısının da eylemlere bağlı olduğu gerçeğini unutmayalım. Milyonlarca insanın tek ağız olarak devlete ‘hayır’ demesine karşın halen iktidarını sürdürmek isteyen AKP iktidarı, 31 Mart seçimlerinde kaybetmiştir ve seçim sonrası itirazlarıyla da kirli siyasetini ortaya koymaya devam etmiştir. Coğrafik demografiye uğrattığı Kürdistan alanlarında seçimlerde başarıya ulaştığını belirten Erdoğan, yanılmaktadır. Stratejik olan alanlarımızı militarize ederek seçimlerde öne geçmiştir AKP,  bu bir başarı değildir.  Nasıl ki Saddam Hüseyin döneminde Irak’ta 36. hat denilen alanda Araplaştırma politikasıyla Kerkük yerlisini sürgün ettirdiyse, Erdoğan’ın yürüttürdüğü politika da aynısıdır ve kazanım elde edememiştir“ dedi.

HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALIDIR

“Annelerin başlattıkları sahiplenme eylemlerine katılarak destek sunulmalı, çünkü Türkiye’yi bu durumdan kurtarmanın tek çıkar yolu birleşmedir” diyen Ayten Amed, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye’yi bu kritik durumdan kurtarması gereken yurtseverlerdir, yurtsever derken sadece Kürt halkını kastetmiyorum bütün Türkiyelileri kastediyorum. Buda açlık grevi eylemlerine destek vererek gerçekleşir. Annelerin başlattıkları dayanışma eylemlerine katılarak destek sunulmalı, çünkü Türkiye’yi bu durumdan kurtarmanın tek çıkar yolu birleşmedir. 7 bin kişinin bedenini ölüme yatırması karşısında sessiz kalmak ihanettir. AKP-MHP faşizmine karşı çıkmak için herkes elinden geleni yapmalı. Tek çıkar yol budur. 7 yaşındaki bir çocuk Leyla Güvene mesaj atarak destek çıkabiliyorsa, her kesim toplumda bu sürece destek olabilecektir. Bunun içinde demokrasi mücadelesi yürüten bütün halkımız ayaklanmalı ve eylemleri amacına ulaştırmalıdır“.