Başaran: Kadınları yoksul bırakmak devletin bir politikası

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Kadın Yoksulluğuna Hayır" buluşmaları kapsamında Antep’te kadınlarla bir araya geldi. Başaran, kadınları yoksul bırakmanın bir devlet politikası olduğunu belirtti.

HDP Kadın Meclisi, "Kadın Yoksulluğuna Hayır" buluşmaları kapsamında Antep’te kadınlarla bir araya geldi.

Ziyaret eden heyette HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Nuran İmir de yer aldı.

Heyet evlerinde parça başı çalışan kadınlarla gerçekleştirdikleri buluşmadan sonra partinin Şahinbey İlçe Örgütü binasında kadınlarla buluştu.

Buluşmaya katılanlar arasında Kürt Halk Önderi ABdullah Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için kaldığı Gebze Kapalı Cezaevi’nde bedenini ateşe veren Ayten Beçet’in annesi Fatma Beçet ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de yer aldı.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, yaptığı konuşmada “Antep bizim için bu açıdan çok önemli bir kent. Özgürlük için ağır bedeller verdik. Yüz yıllardır kadınlar için kader olarak görülen baskılara karşı her alanda mücadeleyi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bizi bitiremezler, çünkü biz halkız” dedi.

İmir, “Kadınlar mücadelenin büyüme sürecinin ön ayağı. Hiçbir zaman baskılara karşı boyun eğmediler. Bize yoksulluğu reva görenlerden bir beklentimiz yok. Söz veriyoruz; kadına dayatılan yoksulluğa karşı diz çökmeyeceğiz. İmralı kapısı kapandıktan sonra kaos başladı. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bizi geriletemezler" ifadelerini kullandı.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, yolsuzluk, ekonomik kriz ve yoksulluğa dikkat çekerek,  "Buna karşı bir kampanya başlattık. Herkes için adalet dedik, kadın için adalet dedik, yola çıktık. Kadınlar her yerde haksızlığa maruz kalıyor. Kadınlar öldürülüyor, ölen kadın suçlanıyor. Kadınların mücadele etmemesi için her şeyi yapıyorlar. Kadınlar özgür olmak istediğinde şiddetle yüz yüze kalıyor. Kadınlar emek sarf ediyor ama emeklerinin karşılığını almıyor" şeklinde konuştu.

Başaran, "Kadın Yoksulluğuna Hayır" buluşmaları kapsamında 18 kent gezdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Yüzlerce kadınla bir araya geldik, kadınların hepsi aynı durumda. Kadınlar gece gündüz çalışıyor ama bir kazanç sağlayamıyorlar. Yoksulluk kadının kaderi değil. Kadınları yoksul bırakmak devletin bir politikası. Bu politikaya karşı bir arada durarak, mücadelemizi büyütmemiz gerek. Bir birimize yardım edebiliriz, sistemin bize verebileceği bir şeyi yok. Savunmamız örgütlenmemizdir. Yeni bir yaşam için bunu yapmak zorundayız."