Basel'de Cumartesi Anneleri'nin direnişi sahiplenildi

İsviçre’nin Basel kentinde Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemi düzenlendi.

Cumartesi Anneleri'nin 25 Ağustos 2018’de İstanbul Galatasaray Meydanı’nda düzenledikleri 700. hafta eylemine yönelik polisin yaptığı saldırı ve gözaltılar ardından açılan dava duruşmasının İstanbul’da görüldüğü saatlerde Basel’de anneleri sahiplenme eylemi Claraplatz’da düzenlendi.

Uluslararası Af Örgütü İsviçre Temsilcisi Maja Hoscman'ında katılarak destek verdiği eylemde üzerinde “Kayıplarımızın akıbetini öğrenmek istiyoruz, sorumlular hesap vermeli”, “Gözaltında kayıpları durdurun” yazılı pankartlar taşındı. 

Eylemde yapılan açıklamada “700. hafta eylemine katılan 46 kişi hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefetten dava açıldı. Haklarında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İlk duruşma bugün İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Amaçları suçlarının ortaya çıkmasını engellemek, hak, adalet, gerçeklik mücadelemizi bastırmak. Böylece zorba iktidarlarını, sömürülerini sürdüreceklerini düşünüyorlar. 

Bizler insan hakları savunucuları olarak asla vazgeçmeyeceğiz, insan hakları ve özgürlük mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sorumlular hesap verene kadar Cumartesi Anneleri'nin talepleri karşılanıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz” denildi. 

Eylemden açıklama ardından sloganlarla sona erdi.